Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Примили смо 8 заражених Албанаца са Космета без и једног српског документа!

0

Вучић је рекао у обраћању да је у Новом Пазару да би рекао грађанима тог града, али и Сјенице и Тутина, да смо сви заједно у овоме, да је поносан што је држави Србији свеједно да ли је неко Бошњак или Србин, јер су сви људи и држава ће свима помоћи да пребродимо ову кризу.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће наредне две недеље у Србији бити изузетно тешке и замолио је народ да покаже одговорност и солидарност.

“Још једна тешка ноћ је за нама”, констатовао је председник Србије Александар Вучић и истакао да су наредне две недеље изузетно тешке.

Вучић је то рекао у обраћању новинарима након разговора са локалним руководством Новог Пазара, новог жаришта Ковида-19, који је данас посетио и допремио респираторе у тај град.

“Наредне две недеље ће бити изузетно тешке и молим људе да покажу одговорност и озбиљност”, рекао је Вучић.

Поисебно је апеловао на грађане Пазара да покажу одговорност, како би се спречило даље ширење короне.

На КиМ ишло 248 камиона са робом

Вучић је рекао да у претходних неколико дана укупно 248 камиона са српском робом послато на Косово и Метохију и истакао да нема несташица било којих производа.

“Задовољан сам што и Албанци узимају наше брашно. Пустили смо све што је требало, као и они, и ту нема великих проблема”, рекао је Вучић новинарима.

Председник је, такође, пренео да се тежи пацијенти са КиМ смештају у Ниш, Крагујевац или Београд, те да се систем труди да свима помогне.

Он је пренео и да је из Новог Пазара пребачено у један медицински центар у Београдуосам Албанаца који су заражени вирусом корона, а који нису имали ниједан документ Републике Србије.

“Људи су људи, нисмо питали за документа и здравствени систем Србије брине о њима. Трудимо се да помогнемо свакоме”, рекао је Вучић.