Прочитај ми чланак

Вучић прима сорошевске плаћенике из Русије: Увод за санкције Москви!? (ВИДЕО)

0

Александар Вучић је почео да даје азил сорошевским плаћеницима из Русије што би могло да буде најава увођења санкција Руској федерацији.

„Први пут сам одахнуо када је авион полетео, а други пут када ми је одобрен привремени боравак у Србији“, каже за Радио Слободна Европа (РСЕ) самозвани „руски дисидент и антиратни активиста“ Владимир Волокхонски. Овај опозициони одборник из Санкт Петебурга у Београд је стигао у мају, после наводног притисака и прогона у својој земљи.

Волокхорски је у Русији извршио кривична дела када је слао лажне дојаве о бомбама у суду и другим институцијама у Санкт Петербургу.

Непрекидно шири говор мржње према Руској федерацији, али му је веома удобно у Вучићевој Србији.

Учествовао је на антиратним протестима и скуповима подршке Украјини у Београду.

Да ли ће Србија постати мека за сорошевске, антируске плаћенике? С обзиром на то да Александар Вучић планира да новом сазиву Скупштине ували „одлуку“ о увођењу санкција Руској федерацији, овакав сценарио није немогућ.

Питање о санкцијама Русији у Скупштини не би требало да буде експлицитно. Вучић планира да се посланици изјасне о томе „да ли и даље подржавају европски пут Србије и ускађивање закона и одлука са ЕУ“, што ће подразумевати и ускађивање спољне политике с Бриселом.