Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПРЕВАЗИШАО СЕБЕ: „Чувајте Вучића, јер таквог више нећете имати“

0

Председник Србије Александар Вучић гостовао је у "Ћирилици", на ТВ Хепи, где је говорио о детаљима са састанка са руским министром одбране Сергејем Шојгуом, а како је казао, он је наводно рекао "да пазимо да не останемо без Вучића".

– Не могу да откријем оно што је мени рекао лично, али знам шта је другима рекао: „Водите рачуна да не останете без Вучића, јер таквог више нећете имати“ – рекао је Вучић уз громогласан аплауз пуног студија.


Вучић је говорио и о посети Минхену.

– Ја одем два дана у Минхен, да се вратим овде и састанем са Србима из региона, да доделим одликовања, да потом летим у Брисел… За све то време они који ме мрзе праве филмове. Четири сата траје филм о мени. Ја нисам безгрешан, не познајем никог у политици ко је безгрешан. Али та мржња коју они испољавају према мени… Мада, ја нисам видео толико ни мржњу, колико жал за оним временима када су они лепо живели док су били на власти – рекао је и додао:

 Ја ћу вечерас покушати да одговорим на ту њихову мржњу. Ја сам њихова мета. За то постоје два разлога. Ђилас, Шолак и Мишковић не могу да се договоре. Та тројица који не могу да се похвале баш часним занимањем. Када сам ушао у ову причу, знао сам да ме очекује прљава кампања. Други разлог је српски интегритет. Данас сам провео време са Сергејем Шојгуом. Он је рекао да се Србија много променила набоље, а да то само прави државник може да спроведе у дело. Ми смо мала земља, али поносна, о њеном интегритету одлучују само грађани Србије.

Казао је и да су следећи избори судбински и да су му то последњи избори на челу СНС.

– Посмењиваћемо 50 одсто људи на локалу и још 50 одсто људи у Парламенту, да бисмо могли још боље и брже да напредујемо.

На ред су дошла и путовања:

– Писали су да сам био у Мајамију са Николом Петровићем, нисам никад био у Мајамију. Помињали су и Куршавел… – потврдио је председник да чита наш сајт.

Вучич се осврнуо на привредни раст земље.

– Србија је дошла до тога да је једна од две, три земље која најбрже напредује. Не можемо ми да се меримо са Немачком, али напредујемо. Они кажу Србија ће стићи Мађарску за 20 година. Али ће је стићи. А вашим темпом стигао би нас Бурунди.

„Марићу, хајде да завршавамо, хоће деца да гледају Парове – пред крај емисије је нагласио је Вучић.

Пецони ме је јурио због флипера

Председник Вучић је открио досад непознати детаљ из младости, односно о сусрету са Предрагом Ранковићем Пецонијем, који је држао флипер клубове у Новом Београду.

– Пецони је јурио да ме бије. Када сам био мали, са 15 година играо сам флипер. Дошло је до кошкања у једном флипер клубу, један дечко је тилтовао флипер, па је дошло до кошкања, Пецони је био ту, а ја сам се умешао, иако сам три пута био мањи – открио је уз осмех председник Србије.