Прочитај ми чланак

Вучић прешао границу дизања панике: Најавио Трећи светски рат

0

"У наредних седам до 10 дана ћемо доносити важне одлуке и обавестићемо грађане о новим мерама које су важне за будућност Србије", рекао је председник Србије Александар Вучић за РТС.

Генерална дебата 77. скупштине УН почела је овог уторка обраћањем генералног секретара УН Антонија Гутереша који је поручио светским лидерима да су државе „затворене у огромној глобалној нефункционалости“ и да нису спремне да се суоче с водећим изазовима који прете будућности човечанства и судбини планете.

– Мислим да реалне прогнозе морају да буду још мрачније од онога што је рекао Гутереш. За нас је позиција још тежа јер УН играју слабију улогу у свету, велике силе су све преузеле на себе. Тако да данас је највећи скуп овде, изнад 150 суверена, шефова држава, премијер, што значи да људи траже наду. У сваком делу света је безброј криза, свакако једна тешка слика за све нас – рекао је Вучић.

Према његовим речима, није тешко претпоставити шта ће председник Русије Владимир Путин да каже.

– Претпостављам да се из фазе специјалне операције приближавамо великом ратном сукобу, и питање је где су границе. Бојим се да ћемо за месец-два да уђемо у велики светски сукоб који нисмо имали од Другог светског рата. На нама је, међутим, да грађанима обезбедимо сигурност – додао је Вучић.

Повлачење признања независности Косова

Председник Србије је рекао да је добио још једну ноту о повлачењу признања независности Косова.

Говорећи о свом обраћању у УН, нагласио је да је у УН једнако важна Србија као и земље које имају много већи број становника.

– Садржај ће бити прецизан, тачан и за мене лично важно да остане забележено да сам то рекао у УН. Желим да разумеју која је позиција Србије и шта се то дешава на Балкану – навео је.