Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПРЕДАО АЛБАНЦИМА енергетику на северу КиМ!

0

Електромрежа Србије обавестила је запослене да од 14. децембра предаје косовском предузећу КОСТТ надлежност за снабдевање севера Косова и Метохије електричном енергијом.

Од тога дана приштинске власти ће преузети трафо центар високог напона „Валач“, који је до тада служио снабдевању севера Косова енергијом из централне Србије. Контакт са домаћинствима и потрошачима од сада ће преузети приштинско предузеће.


Тако је Александар Вучић укинуо још један део српске државности на Косову. Након Бриселског споразума, успостављања царина између Косова и Србије, давања телекомуникација, међународног признања и других уступака Вашингтонским споразумом, сада је цео електродистрибутивни систем предат Приштини.

Покрет Ослобођење најоштрије осуђује овај акт издаје српских интереса на Косову и Метохији!
Предузеће КОСТТ је иначе део обједињеног преносног система Албаније и Косова, што значи да је Вучић електромрежу и српске кориснике ефективно предао Електропривреди Велике Албаније.

Запослени ће моћи да траже пријем у радни однос код новог приштинског предузећа, или ће затражити посао негде другде у оквиру предузећа ЕМС – што ефективно значи још једно
исељење Срба са Косова. Ко одбије ове опције, изгубиће посао.

На овај начин Вучић и његов режим настављају срамну трговину Косовом и Србима на Косову као на пијаци. Искористили су заокупљеност ванредном ситуацијом због корона вируса да распродају још један елемент српске државности. Заузврат нису добили ништа, осим приватних повластица за себе и своје сараднике.

Ово је још једна цигла у кули издаје коју Вучић зида још од 2012. године. Та кула се љуља, и ускоро ћемо је срушити! Покрет Ослобођење ће тада поништити све споразуме које је Вучићев режим закључио са ратним злочинцима Тачијем и Харадинајем.