Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ позвао Мартиновића и Божићку да прекину контраштрајк и ботове да се разиђу

0

"Када нисмо завршили с епдиемијом, недопустиво је да своје грађане излажемо здравственој опасности. Одржава се скуп присталица углавном СНС-а и присталица Двери, замолио бих људе да се до краја маја не окупљају. Ја знам да није формални организатор СНС. већ неко удружење, ја волим те људе. али није одговорно понашање што су позвали на скуп. Пребројавање нам није потребно. већ јединство и заједништво, знамо ко је већина, то се показује на изборима", рекао је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је рекао да је од надлежних добио информацију да је на скупу 5790 присталица напредњака и око 64-65 присталица Двери.

FOTO: RTS PRINTSCREEN

„Ја те људе волим, мој позив је да сачекамо крај маја и да ћемо тада имати прилике да се окупимо у већем броју, од данас заражених две трећине је у Београду, морамо да чувамо животе“.

Вучић наводи да је разговарао са посланицима СНС који штрајкују глађу, Александром Мартиновићем и Сандром Божић и да их је замолио да прекину са штрајком.

„Драго ми је што је Шеварлић прекинуо штрајк, урадио је то због фалсификата, молио сам посланике СНС да прекину штрајк глађу, нису се померали, ни спавали, не померају се 35 сати, обавићу с Мартиновићем разговор ноћас телефоном и покушаћу да га убедим“, поручује председник Србије.

Каже, има једну примедбу на њихов штрајк.

„Тужилаштво треба да буде самостално, Мартиновић као један од најобразованијих посланика у претходних неколико сазива добро зна да чак и када каже да није притисак да то јесте одређени притисак и то ми не сменмо да радимо. То могу да раде други, не смемо ми, мој позив њему, уз сву захвалност за срчаност и храброст, је да одустану“.

Он наводи и да је звао опозицију да разговара, али да су му одговорили да са њим не може да се разговара.

„Позвао сам их да дођу на разговор када су били припадници других опозиционих странака, разговор о уценама и претње не прихватам, а нисам се никада плашио. Насиљем се у политици неће постићи ништа, жестоко осуђујем насиље и напад на Ристичевића. Држава ће на то знати да реагује“, наводи Вучић.

Председник Србије је рекао да су избори прилика за све људе да искажу вољу и поручује партијама да покажу озбиљност и колико им је стало до Србије.

„Свима желим срећу и успех на изборима. Молим да кампања протекне без насиља и да се покаже поштовање за противнике и оне који мисле другачије“, рекао је Вучић.