Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПОВОДОМ ЧЕСТИТКИ ХАРАДИНАЈУ ИЗ САД: Јесте ли честитали и Шешељу кад је ишао

0

Он је подсетио да је генералу Љубиши Диковићу, као начелнику Генералштаба Војске Србије, био забрањен улазак у САД, а да не постоји никаква оптужницапротив њега, осим, каже, писања појединих недељника у Србији, који су под контролом Мишковића и Дјиласа, који су водили хајку

Јесте ли честитали и генералу Владимиру Лазаревићу, или Војиславу Шешељу, када су добровољно отишли у Хаг – питање је којим је председник Александар Вучић прокоментарисао реакцију Стејт департмента на оставку Рамуша Харадинаја и честитку због тога што је, како је наведно, одмах рекао да ће се одазвати позиву суда.

Фото: Н.С.

„Јесте ли? Нисте. Зато што – имамо љубимце које ћемо мало да помазимо по глави кад неког убијају и кољу, и рећи ћемо да су добри кад се одазову позиву, а за друге неће постојати исти аршини“, констатовао је председник Србије.

Он је подсетио да је генералу Љубиши Диковићу, као начелнику Генералштаба Војске Србије, био забрањен улазак у САД, а да не постоји никаква оптужницапротив њега, осим, каже, писања појединих недељника у Србији, који су под контролом Мишковића и Дјиласа, који су водили хајку.

Вучић је додао да је он сам тада донео одлуку да ниједан официр не иде у САД, јер је сматрао да немају право да забрањују улазак начелника Генералштаба српске армије, а да позивају друге.

„Значи – ти када ниси послушан и кад нам се не свиђаш и кад нешто сумњамо – за нас ниси добар, али зато други могу“, констатовао је он.

„А, како онда у овом случају? За овог човека (Харадинаја) се сумња већ 20 година… Колико је сведока побијено, а добродошао је у сваком тренутку“, напоменио је председник Србије.

Што је генерал Лазаревић различит, а отишао је у Хаг одмах, или Шесељ, којег су вратили, мислећи да ће овде изазвати сукобе на улицама.

„И, причате ми о принципима“, упитао је Вучић.

Он је поручио да за разлику од других политичара не мисли да на власти треба да га држи амбасада или влада нечије земље.

„Ја сам мали и сигурно је, и извесно, да ће да ме сломе. Сломили су и јаче од мене, кроз историју. Али, пре тога, бар ћу да чувам образ Србије и нећу да лажем ни себе, ни свој народ. А, они сви заједно нека раде свој посао. Нека му честитају за седам дана кад се врати из Хага“, рекао је Вучић.

Амерички Стејт департмент поздравио је данас одлуку Рамуша Харадинаја да сарађује са Специјалним тужилаштвом за злочине ОВК у Хагу.

„Сједињене Државе честитају му на томе што је одлучио да се одазове позиву Специјалног суда за Косово“, наводи се у кратком саопштењу Стејт департмента за Глас Америке.