Прочитај ми чланак

Вучић потрошио сав преговарачки капацитет!

0

Фактичко стање након најновијег споразума између Републике Србије и тзв. Републике Косово је да Срби на северу покрајине када купе нови аутомобил више не могу да га региструју на таблице са ознаком КМ и српским грбом, такође и они грађани који имају поједина латинична слова у регистрацији која су избачена (Š, Ć, Ž,Č, Đ, Y, W) неће моћи да замене таблице и добију нове, као ни они који их изгубе или оштете.

Суштински, на примеру регистарских таблица види се да је Александар Вучић већ пристао на све договоре са политичким западом везано за коначни статус Косова и Метохије, а да је једини услов који је поставио тај да споразуми буду са одложеним почетком. Њему је ово важно како би медијском агресијом успео да препарира јавност и сведе на минимум рефлекс отпора, јер само треба замислити реакцију народа да су се на северу КиМ одмах појавиле ознаке тзв. Републике Косово уместо што ће се овако постепено у наредном периоду целокупна замена извршити.

Из свега овога јасно је да је Вучић потрошио сав преговарачки капацитет јер га је раобовао на често бесмисленим темама и тиме свима показао све своје слабости. Сваки даљи преговори са њиме на челу биће још већи и још жешћи порази, те стога нама из опозиције преостаје да извучемо главу из песка и позовемо сви заједно народ на уличну побуну. Ту превасходно мислим и на онај део тзв. националне парламентарне опозиције која је заједно са водећим националним интелектуалцима потписала декларацију о реинтеграцији Косова и Метохије у уставни поредак Србије па није логично да од њих нема озбиљне реакције док Вучић додатно дезинтегрише државно присуство у нашој јужној покрајини.

др инж. Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!