Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Помоћ угоститељима, мере можда само овај викенд

0

Александар Вучић је вечетрас гостујући на РТС, рекао да ће туристичке агенције, хотелијери и угоститељи, добити по једну минималну зараду.

“Ово ће бити брза исплата за 72.500 људи”, рекао јеАлександар Вучић и додао да је то важна мера.


“Доносимо је колико сутра, а исплата ће бити у наредних 10 дана”.

Говорећи о новим мерама које је усвојила Влада Србије, Вучић је рекао:

“Влада је била непослушна, а председник је крив јер се угоститељски објекти не затварају у 17 сати, како је тражио медицински део Кризног штаба, већ у 18 сати. Сви чланови Кризног штаба раде фантастичан посао, а ништа од тога немају осим напада оних који не могу да оду до кафића кад пожеле. У нашој земљи од почетка корона кризе немате несташицу ниједне врсте робе, никада нисте видели празне рафове. На дневном нивоу Србија плаћа између 735.000 и 760.000 евра. У болницама нема несташице ниједног лека. О пацијентима брину фантастични лекари и медицинске сестре. Јесмо ли увек фер према својој држави? Ми смо најбољи у Европи и даље по питању економског раста. Издржаћемо за викенд, можда то и буде последњи викенд када ће се примењивати ове мере”, рекао је он.

Како наводи, Европска комисија каже да је Србија добро спровела мере.

“Морамо да нађемо начин да током јануара још некако помогнемо приватном сектору. Више сам за то да идемо са једнократним давањима, макар она била мала. Није циљ да се боримо од избора до избора, већ да имамо стабилну економију. За следећу годину предвиђамо стопу раста од најмање шест одсто” каже Вучић и додаје:

“Подигли смо минималац, пензионерима помажемо, сада ћемо помоћи угоститељима, туристичким радницима… У јануару ћемо да видимо да помогнемо приватном сектору, потом и медицинским радницима”.