Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПОДИВЉАО: Противници миграције су одвратна, фашистичка ђубрад…

0

Друштвене мреже запалила је скандалозна изјава председника СНС у којој наше грађане који децидно кажу да нису фашисти, назива фашистичком ђубради, док истовремено прећуткује серију напада на жене и запаљене куће и викеднице у Суботици.

На само да у нашој земљи велики број медија позива на цензуру теме мигрантског насиља, блокрање медија који извештавају кроз шта су све прошле жртве, већ је и председник државе отворено заузето став којим кривицу сваљује на наше грађане.

Про-миграциони председник Србије, Александар Вучић упутио је салву увреда на рачун оних који мисле другачије од њега, коментаришући патроле против мигрантских напада у центру Београда.

„Престаните са таквим глупостима ђубради фашистичка, са тим преливањем чаша и осталим будалаштинама“ рекао је вођа тренутни најјаче странке у нашој земљи.

Иако су активисти нагласили мигрантима да они нису нацисти или фашисти, као и да верују да су мигранти добри људи, али их моле да прошире поруку међу сународницима да не нападају наше грађане, председник СНС је поново ширио генерализације и стереотипе, који са граниче са говором мржње.

Александар Вучић се ни једног тренутка није дотакао доказаних напада на наше жене, а није поменуо ни велики број запаљених кућа у Шиду и Суботици, а прескочио је и да помене масовна силовања у Келну и Ротерхаму која су починили управо мигранти, над женама европског порекла.

Он у свом ставу дели гледишта са политичком НВО Жене у Црном, која је затражила кажњавање патрола, због ширења расне мржње. Ипак није образложено која је то раса мигрант у питању јер патроле нису организоване на основу расе, него због миграције, а мигрант може бити било које боје коже па и исте боје као и члан патрола.

Шта се заправо десило у Београду

После серије инцидената широм Србије, који иду од напада на жене, пребијања, напада на малолетнике, па све до паљења кућа, у Београду су формиране грађанске патроле које надзиру понашање миграната.

Обзиром на организована силовања у Келну која су мигранти починили за новогодишњу ноћ, а у којима је злостављано преко 1.500 жена, сличан скандал у Ротерхаму који броји 1.400 жртава, тема у Београду су такође биле жене.

Група од десестак наших грађана, шетала се у потезу од Зеленог Венца до парка код економског факултета и упозоравала економске мигранти и азиланте да не дирају жене у Србији.