Прочитај ми чланак

Вучић почео да спроводи идеје Двери

0

Logo-Dveri-crveni-2014

 

Александар Вучић се тек после избора сетио идеје о новом радном времену од 07 до 15 часова. Да подсетимо све грађане Србије, идеју од новом радном времену Двери су изнеле још почетком марта у предизборној кампањи на РТС.

 

Није први пут да се идеје ДВЕРИ узимају и представљају као своје, и то у главном у медијске и маркетиншке сврхе зарад прикупљања политичких поена, пошто ниједна странка нема намеру да до краја спроведе идеју породичне Србије. СНС се тек недавно појавила са идејом новог радног времена од 07 до 15 часова. Да подсетимо све грађане Србије, идеју о новом радном времену изнели смо још почетком марта у предизборној кампањи на РТС-у.

Наиме, идеја Покрета ДВЕРИ је да се уведе радно време од 07 до 15 часова, како би родитељима остајало више времена да се посвете себи и породици (што је недавно изјавио, такође по угледу на Двери, Александар Вулин). Бошко Обрадовић (РТС 08.03.2014, од 18. минута): „Радимо и жене и мушкарци од 09 до 17 часова и немамо времена да се посветимо својој породици и деци. Када се ДВЕРИ буду питале радиће се од 07 до 15 часова, и други део дана имаћемо могућност да се посветимо својој породици и деци.“ С обзиром на то да смо јавно покренули ову идеју, можемо само да подржимо увођење новог радног времена. Ово је још један показатељ да су идеје ДВЕРИ више него актуелне и да је Покрет кроз њих присутнији него икад. Нећемо, дакле, да будемо политички калимеро и да негирамо и оно што је позитивно у раду нове Владе. Ово је добра мера и Двери је свесрдно подржавају. Али било би коректно истине ради да се каже од кога је потекла.

Треба имати на уму и оне који се баве приватним послом у Србији, да за њих одавно не постојирадно време,а да су услови пословања све тежи. Зараде малих привредника су у највећем броју случајева мале или равне нули,па о радном времену нико и не размишља кад је у питању голо преживљавање. Идеја Двери је и да приватни сектор дође упозицију да послује у овиру норамалног  радног времена, а ко хоће додатно да заради нека ради и преко тог времена. Такав треба да буде додатно опорезован. Ипак, тренутно смо далеко од услова за такво пословање.

На крају се поставља једно логично питање: да се ДВЕРИ нису појавиле на политичкој сцени са новим идејама како би опстао овај режим? Зато позивамо режим да смогне храбрости и спроведе и друге идеје Двери из „Породичног манифеста“, а не само ову, пошто је јасно да у програму Владе не постоји нити једна популациона, породична или нека друга демографска мера.

(Двери)