Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПОБЕГАО ОД БОШКА! „Ово је само почетак суђења за сва његова дела“

0

"Ово је само почетак суђења Александру Вучићу. Нека се припреме и остали из његовог окружења", нагласио је Обрадовић.

После данашњег рочишта у Првом основном суду у Београду поводом тужбе против Александра Вучића за повреду угледа и части, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић дао је следећу изјаву:

„Оно што верујем да очекују и желе многи грађани Србије јесте да се председник СНС Александар Вучић коначно нађе на оптуженичкој клупи и на суду. Ово је парница по мојој тужби против њега за повреду угледа и части, али то је само почетак. Праведно је да Вучић прво одговара за све лажи, вређање и мржњу које непрестано сеје по нашем друштву против свакога ко другачије мисли и критикију његов лични режим. А у следећем кораку мораће да одговара и за разна кривична дела, од кршења Устава до криминала и корупције у које је уплетен заједно са својим најближим окружењем.

Што се тиче данашњег рочишта, дао сам изјаву шта за мене значи, колико ме вређа и понижава моју част хиљаду пута поновљена лаж актуелне власти да сам фашиста, која је у предметној изјави председника СНС која је била основ за тужбу допуњена тешким клеветама да сам пљачкаш и лопов. Разуме се да ништа од овога није истина нити је одбрана понудила било какве доказе, нити бих ја данас био на слободи под овом влашћу да сам фашиста, пљачкаш и лопов. Јасно је да Вучићеве изјаве, са највише државне функције, имају за циљ медијски прогон и дисквалификацију политичких противника, и да он злоупотребљава режимске медије за обрачун са сваким ко другачије мисли. Нико од нас притом нема могућност да одговори на ове нападе нити се на режимским медијима икада чује и друга страна, што је основни постулат објективног новинарства и законска обавеза.

Данашњи недолазак Александра Вучића на рочиште и избегавање да се суочи са правдом говоре о томе да он мисли да је изнад закона и да може да говори и ради шта хоће без икаквих правних последица. Тачно је да може да говори и ради шта хоће, али не и докле хоће. Ово данас је био почетак суђења Александру Вучићу за све лажи, зло и криминал за које је одговоран и ово је једна веома добра вест за српско друштво и државу. Промена система и правна одговорност долази за највише државне функционере, и то за све њих конкретно значи кривичну одговорност и затворску казну, одузимање незаконито стечене имовине, финансијску казну за учињену штету по народ и државу, али и лустрацију – забрану обављања јавне функције на дужи период“, закључио је Обрадовић у својој изјави.