Прочитај ми чланак

Вучић „пакује“ Бошку пет година затвора!? Стигао Бошков одговор

0

Морам признати да сам одушевљен радом Првог основног јавног тужилаштва и Првог основног суда у Београду када је мој случај у питању. Где би нам био крај да су тужилаштво и судство овако ефикасни у процесуирању криминала и корупције у врху власти? Замислите да је овом посвећеношћу и брзином процесуирана и решавана афера Кофер, Банана, Хеликоптер, Савамала, Крушик, Јовањица, Телеком, или убиство Оливера Ивановића и Станике Глигоријевић, везе Златибора Лончара са Земунским криминалним кланом, финансијске малверзације фирми Маријана Ристичевића са робним резервама или монополско пословање фирме брата Ане Брнабић са државом од када је она на челу Владе?

Наиме, само неколико дана након што је оптужни предлог против четворице чланова Двери запримљен у Првом основном суду у Београду заказано је експресно и суђење за 17. новембар. Подразумева се да као окривљени о томе нисмо обавештени већ је портпарол Суда прво обавестио медије, као што је био случај и са Тужилаштвом недавно. Имам утисак као да им се веома жури у вези са случајем протеста четворо народних посланика Српског покрета Двери испред Народне скупштине 8. маја. Можда желе да пошаљу јавну поруку да протести испред Дома Народне скупштине више никоме не падају на памет, а можда имају неки посебан пик на Двери и мене лично.

Читав дан ми се јавља велики број људи из читаве Србије и дијаспоре који желе да дођу, окупе се испред београдског суда у знак протеста и присуствују суђењу јер је ово прво суђење једном опозиционом лидеру за које је запрећена казна затвора од 6 месеци до 5 година. Хвала свим саборцима и пријатељима који се јављају и пружају подршку, али нема разлога за бригу. Прогон политичких противника је увек знак завршне фазе једног диктаторског режима и то треба да нас радује, ма колико нам било непријатно да у режимским медијама свакодневно слушамо лажи о себи. Све ово једноставно треба достојанствено истрпети, појавити се на суду и сведочити истину, верујући да правда мора доћи. А владавина права и правда долазе са сменом ове власти и променом комплетног корумпираног политичког система који овде влада већ три деценије.