Прочитај ми чланак

Вучић оптужио Дачића и сараднике да су лопови?!

0

Председник Српске напредне странке и у слободно време председник Србије Александар Вучић оптужио је у емисији "Хит твит" на ТВ Пинк Ивицу Дачића и функционере СПС-а да су лопови! Уз то, признао је да су министри из редова СПС-а у његовој првој Влади, али и другој којом формално председава Ана Брнабић, лопови. Како је сам рекао, многима од њих је покварио снове јер овако мање краду!

Александар Вучић није признао колико то еспеесовци краду, да ли су у питању десетине милиона евра, милиони или стотине хиљада. Али да се краде – то је признао.

Поставља се питање да ли је са својим сазнањима о екипи Ивице Дачића упознао републичког тужиоца, на шта је био обавезан по закону. Или је сакрио те информације чиме је починио кривично дело.

Ко је све од функционера СПС-а на листи лопова, односно има ли неко ко није? Да ли је председник потврдио тачност афера попут рецимо оне у којој се Александар Антић, министар енергетике, оптуживао за узимање новца за давање дозвола за ветропаркове или мини хидроелектране? Или је у питању нешто друго? Јасно је да нико из Дачићеве екипе не живи од плате. Наравно, исто важи и за функционере СНС-а, али то сада није тема.

Посебно је невероватан био напад на Петра Шкундрића због учешћа његовог сина на демонстрацијама. Вучић је оптужио Шкундрића да има велике паре и да је тајкун. Кад је обезбеђивао спонзорства „Гаспром“а за ФК Црвена звезда Шкундрић је био уважени професор. Сада је због одавно пунолетног сина постао криминалац.

Ухапшен син СПС-овца Шкундрића, позивао се на Дачића!

И џабе крајње улизичка изјава Ивице Дачића, Вучић је наставио са малтретирањем и дављењем СПС-а, који је 2012. имао 570.000, а данас само 330.000 гласача. Пад од више од 40%. Зна Дачић да неће постојати ако их Вучић не узме у Владу и нема тог понижења на које није спреман не би ли у истој био.

Да ли ће Вучић узети лопове и у наредну владу знаћемо ускоро. Да ли ће тужилаштво реаговати на оптузбе које је изнео председник – знамо већ сада. Неће!