• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Вучић опет шири панику: „Бринем за зиму, струје нигде бити неће“
Прочитај ми чланак

Вучић опет шири панику: „Бринем за зиму, струје нигде бити неће“

0

Председник Александар Вучић рекао је да се веома брине како ће се ствари развијати у наредном периоду, нарочито наредне зиме, јер није сигуран како ће се окончати сукоб у Украјини и какве то ефекте може имати на Србију, Европу и остатак света.

„Бринем за зиму нарочито, зато што је нафта поново скочила, струје нигде бити неће, а гаса – то је питање. Биће тешка зима за све нас“, рекао је Вучић.

Он је рекао да држава настоји да иде напред и да је очувана могућност да се и даље гради оно што је започето, а да би то било и лакше да има „још више одговорности у појединим државним органима“.

„Плашим се да имамо много непознатих у тој једначини. Сваки дан анализирам шта се збива, добро познавајући све светске актере у овом тренутку“, рекао је он.

Вучић је рекао да се многи понашају тако као да им је Србија „најлакша мета“, али да се држава бори и чини све што је у складу са могућностима и то полако почињу да схватају и они који имају другачије мишљење.

„Имамо фер приступ и према западним и источним партнерима. Кажемо свима у лице шта мислимо. И сваки дан нам аналитичари говоре да нећемо моћи више да седимо на две столице. Људи, ви нисте разумели када смо 100 пута рекли – ми имамо своју политику. И то храбро кажемо и једнима и другима“, додао је он.