Прочитај ми чланак

Вучић опет плаши грађане: Чека нас период тежи чак и од оног из 90-тих

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је пред Србијом „тежи период, тежи од оног из 90-их година“.

Вучић је на представљању комплета књига „Сабрана дела Милорада Екмечића“ у Београду казао да је забринут због глобалне ситуације изазване ратом у Украјини.

„Страх ме је већи него икада од онога што се пред Србијом налази“, рекао је Вучић.

Вучић изјавио је да се плаши да ће до нове Стаљинградске битке стварно доћи много брже него што било ко чекао и да је веома забринут за њен исход, „много забринутији знајући шта долази са једне и са друге стране, „не сумњајући у било чију храброст, решеност и одважност“.

„Остаје питање где ћемо ми Срби, шта ћемо са собом. Хоћемо ли успети да сачувамо и леву и десну обалу Дунава за себе и свој народ, а не за неког другог. То треба да нам буде најважнија ствар и да са тим заветом и аманетом гледамо у будућност, рекао је Вучић.

Видећете и сами, без обзира на све сумње, ко ће се како држати, ко ће се како понашати и ко ће и са колико храбрости и одважности у том процесу учествовати, поручио је он.

Вучић је упозорио да је, без обзира какве одлуке Србија донела, пред њом вероватно најтежи период, тежи него онај који је имала деведесетих година прошлог века.

Све то, ма какве одлуке да сам донео или да смо донели, неће променити чињеницу да ме је страх већи него икад, од онога што се пред Србијом налази, закључио је он.