ВУЧИЋ ОПЕТ МЕЊА ПЛОЧУ: Помоћ привреди, више милијарди евра за приватни сектор

0

Београд -- Председник Александар Вучић обишао је волонтере који пакују пакете помоћи за 173.000 Београђана старијих од 65 година чије су пензије мање од 30.000 динара.

Вучић је и разговарао са привредницима који су те намирнице обезбедили.

Вучић је привредницима захвалио на помоћи и поручио да су показали огромну одговорност, као и борбеност и љубав према својој земљи.

Председник Србије најавио је да ће држава обезбедити значајну помоћ привредницима и уложити више милијарди евра у приватни сектор. Истакао је да се припрема велики и озбиљан пакет мера за привреднике, који ће имати значајну помоћ државе.

„Ми ћемо за 10 дана али и раније, изаћи са првим великим и значајним мерама, па ћемо да седнемо да видимо шта је то сто још можемо и шта шта можемо да очекујемо од вас“, рекао је Вучић током посете волонтерима и привредницима који шаљу помоћ угроженима.

„Очекујем веома снажан и брз опоравак у трећем и четвртом кварталу“, додао је Вучић. Вучић је истакао да је Србија спремније дочекала кризу изазвану корона вирусом него друге земље. „Имаћете значајну помоћ државе, то вам гарантујем“, поручио је Вучић привредницима.

Каже да и велике и успешне фирме осећају због ове ситуације проблеме и да зато држава за њих припрема велики и озбиљан пакет мера.

Вучић је напоменуо да не жели сада да им се додворава и говори оно што држава не може да испуни, али да ће свакако имати значајну помоћ.

Рекао је да скоро све друге земљле око нас иду на драстично смањење плата у јавном сектору, али да Србија то неће радити зато што боље стојимо по питању јавних финансија, као и да због тога држава може више да помогне.

Председник каже да ће се са привредницима разговрати и о корпоративним обвезницима и другим начинима како би држава могла да им помогне, како би се сачувао приватни сектор.

Напомено је да је, ипак, у овом тренутку здравље људи приоритет и замолио их да добро обезбеде раднике који и даље раде са заштитином опремом и да брину о њиховим животима.

Вучић каже да што се тиче мера, постоје два приступа по питању плата и пореза и да ће покушати да се нађе најбоље решење и за државу и послодавце. Како је рекао, јавни сектор је у тешком стању тренутно, али у релативно добром ако се упореди са они у земљама у окружењу.

„Зато ћемо највећи део новца, огромно парче, удео који будемо издвајали, а тај пакет ће свакако бити више милијарди евра – уложити у приватни сектор, јер нећемо да јавни сектор поново буде привлачнији од приватног сектора“.

Вучић је наласио даје управо супротно и да држава хоће да ојача приватни сектор. „Још једном бескрајно хвала, хвала што сте без званичног позива државе одазвали да помогнете својој земљи.

Ви као одговорни људи овим показујете колико бринете за људе, а ја да се не наљутите, зато сам преузео економски кризни штаб,мањи страх имам за то, донећемо добре мере, не кажем да ће неко моћи да покрива неликвидност, али да ће губици мањи него што се очекује у то сам сигуран“, поручио је Вучић.

Шлепери са намирницама синоћ су стигли у „Штарк арену“, а данас је око 350 волонтера почело са паковањем пакета.

То је помоћ Града Београда и ПКС најугроженијим суграђанима.

Како је раније најављено, прве пакете помоћ пензионери ће добити сутра, најкасније у петак, а достава ће трајати десетак дана, јер ће се дневно из Арене слати око 15.000 пакета.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je volontere koji vrše pripremu paketa, namenjenih najugroženijim penzionerima, sa nižim primanjima, donacije najvećih srpskih kompanija. Danas će biti distribuirano 176.000 paketa.“

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

„Просечна плата у јануару 511 евра“

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је просечна јануара плата била 511 евра.

Он је казао да су то званични подаци без децембарских бонуса.

Вучић је изразио уверење да ће приватни сектор нешто смањити плате, али ће јавни да се држи уз десет одсто повећања за медицинске раднике.

„Рачунамо на огроман пад у другом квараталу, али потом раст у 3 и 4 кварталу. Ми смо врло конзервативни у проценама“, подвукао је он.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!