Прочитај ми чланак

Вучић опет криви народ: Неодговорни, иду у природу! Полицијски час 24 сата ако…

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је протекла "тешка ноћ" у борби са епидемијом корона вируса у Србији али и упозорио да ће бити "много тежих ноћи". Вучић је оценио да се 90 одсто људи придржава мера и поштује препоруке стручњака, али је указао да се многи и даље неодговорно понашају, организују пикнике у природи и не брину да ли тиме неком могу нашкодити.

Он није желео да говори о бројкама, наводећи да ће то учинити лекари у редовном обраћању јавности у 15 часова.

Вучић је додао да су животи „стотина“ грађана Србије спашени захваљујући мерама које је држава увела у циљу сузбијања епидемије.

„Резултати поштовања мера ће се тек видети, дочекаћемо тренутак који није далеко а у ком ћемо с поносом моћи да гледамо на нашу дисциплину и одговорност. Предаја за Србију никада није била нити ће бити опција“, рекао је Вучић.

Вучић је у Крњешевцима где је обишао магацин компаније Милшпед у ком је смештена медицинска опрема набављена из иностранства, рекао да ће Србија наставити да се бори и да побеђује.

„Ако тражи струка, неће ми бити тешко да предложим 24-часовно ванредно стање“

Евентуално увођење 24-часовног ванредног стања зависиће од предлога струке ако буде потребно, а мени неће бити тешко да то предложим јер не бежим од одговорности, изјавио је Вучић и апеловао да се људи припреме за прославу предстојећих ускршњих празника без окупљања.

Он је у интервјуу за ТВ Прва оценио да се 90 осто људи придржава мера и поштује препоруке стручњака штитећи тако и себе и здравље дугих људи, али је указао да се многи и даље неодговорно понашају, организују пикнике у природи и не брину да ли тиме неком могу нашкодити.

Вучић је најавио да ће у понедељак, ако се буде „осећао добро“ отпутовати у Нови Пазар, који је прети да буде ново жариште корона висруса.

Хоћу да кажем тим људима – останите код куће, видећете бригу државе, рекао је Вучић и замолио Новопазарце и становнике осталих градова на том подручју да се придржавају мера за сузбијање корона вируса и остану код својих кућа.