Прочитај ми чланак

Вучић опет дисциплиновао Тому Мону: Шта ме брига, реши проблем (ВИДЕО)

0

Други колосек обилазнице око Београда дужине 7,7 километара, од моста на Сави код Остружнице до Орловаче, пуштен је у саобраћај. На отварању овог дела био је и председник Србије Александар Вучић. Није било пресецања црвене врпце, али је било решавања проблема грађана и предавања министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславу Момировићу.

До нове обилазнице новинари су морали да стигну обилазним путевима. Када су све екипе стигле до новог дела, свечаност је могла да почне. Међутим, и грађани су дошли да траже своје.

Грађанин: Могу ли да поставим питање о експропријацији земљишта?

Момировић: Који део тачно?

Грађанин: Сектор 5, мост 416 метара дужине на сектору ка Бубањ потоку.

Момировић: Радимо сукцесивно.

Грађанин: Експропријација је ‘оборена’ као неважећа, фалсификована.

Момировић: Нема смисла заиста, сложићете се да је ово свечан чин.

У разговор се умешао и председник Србије.

Вучић: Полако, не слажем се, и не интересују ме свечани чинови. Могу да Вас замолим да останете са (директором Путева Србије Зораном) Дробњаком да у току дана решите проблем, и да пошаљете мени писмо, па ћу ја сам проверити. Не интересује ме где је проблем – решите проблем!

Пошто је председник Србије решио још један у низу проблема, који ће решити Дробјак, а не институције, одржао је и кратко предавање министру грађевине.

Вучић: Да научиш нешто. Најгоре је кад ти се неко обрати, а теби није пријатно, и ти му кажеш: „ово је свечани тренутак“, шта ме брига што је свечани тренутак, реши проблем, слушај сад.

Када је председник завршио и предавање, свечани тренутак је могао да почне.

Момировић: За мене је ово отварање велико задовољство. Сви знате за непријатност коју сам имао пре месец дана, знате ова деоница је најфреквентнија у Републици Србији, што се тиче теретног саобраћаја.

Међутим председник Србије и у званичном делу наставио је да подучава министра Момировића, а на крају су стигле и похвале.

Вучић: Само нешто, Томо, немојте, ја немам појма о каквој непријатности говориш, немој да мислиш да оно кроз шта си ти прошао да сви људи морају да знају. Ово вам говорим зато што знате колико верујем у Ваш рад, и у Ваш труд, и у Ваш таленат.

Повуци – потегни, део обилазнице је отворен, а радови се настављају. Како каже министар Момировић, нова деоница до Бубањ потока биће готова за годину дана.