Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ Вучић одбио да ода пошту погинулим (Русима) у ослобађању Београда

0

"Александар Вучић је одбио да ода пошту погинулима у ослобађању Београда 1944. Уместо тога је на дан ослобођења Београда положио венац на споменик незнаном јунаку који је подигнут 1938. године у част погинулих у Првом светском рату", наводи се у саопштењу Странке слободе и правде.

– Александар Вучић је ово урадио да би избегао полемике о историјским догађајима те 1944., иако су чињенице јасне. Београд је био окупиран од стране нацистичке Немачке. Ослободили су га партизани уз помоћ Црвене армије. После ослобођења комунистички режим извршио је многобројне злочине у којима је убијен велики број људи који су лажно оптужени за сарадњу са окупатором. Многи су осуђени на дугогодишње казне затвора и одузета им је имовина – истиче ССП.

Foto: Instagram buducnostsrbijeav

Из ове странке наглашавају да је време да се коначно стане на крај поделама.

– Време је да престанемо да се делимо и да донесемо реалне историјске судове. Да научимо да поштујемо и памтимо све који су своје животе дали за слободу Србије. А време је и да са власти оде онај који зарад очувања политичког рејтинга манипулише и мртвима, који је спреман да за дан ослобођења Београда у другом светском рату одаје почаст погинулима у Првом светском рату! – закључује се у саопштењу Странке слободе и правде.