Прочитај ми чланак

Вучић од 23. септембра у САД, на заседању Генералне скупштине УН

0

Председник Србије Александар Вучић боравиће у САД од 23. до 26. септембра где ће учествовати на 74. заседању Генералне скупштине Уједињених нација, саопштила је данас служба за сарадњу са медијима председника Сбрије.

Првог дана боравка, Вучић ће се састати са немачком канцеларком Ангелом Меркел као и са председником Владе Грчке Киријакосом Мицотакисом.

PRINTSCREEN

Другог дана боравка, присуствоваће отварању генералне дебате 74. годишњег заседања Генералне скупштине УН и имати одвојене билатералне сусрете са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом, вршиоцем дужности помоћника секретара за европске и евроазијске послове у Стејт департменту Филипом Рикером, председником Гватемале Џимијем Моралесом, председником Владе и министром одбране Ирске Леом Варадкаром.

Вучић ће се сусрести и са председником Европског савета Доналдом Туском, првим потпредседником Европске комисије Франсом Тимермансом, високом представницом Европске уније за спољну политику и безбедност Федериком Могерини и присуствовати пријему поводом 74. заседања Генералне скупштине УН који ће организовати председник САД Доналд Трамп.

Трећег дана боравка у Њујорку, председник Србије имаће одвојене сусрете са председником Светског економског форума Бергеом Брендеом, министром спољних послова Руске Сергејем Лавровом, политичким директором британског Форин офиса Ричардом Муром, председником Палауа Томасом Ременгесом, председником Светског јеврејског конгреса Роналдом Лодером и присуствовати на догадјају на високом нивоу у организацији УНЕСКО „Будућност образовања“.

Председник Србије у четвртак, 26. септембра, обратиће се на Генералној скупштини УН.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!