Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: „Очигледно је да за нас Србе правде неће бити“

0

Никозија -- То што неко није осуђен из политичких разлога, не значи да није починио злочине, рекао је председник Александар Вучић поводом ослобађајуће пресуде Насеру Орићу.

Вучић је приметио да је очигледно да за нас, Србе, неће бити правде.

„Очигледно да наша суза нема родитеља и да ће чак и убијени, преклани, Слободан Илић испасти као да је убијен од ко зна кога или да је извршио самоубиство“, рекао је Вучић новинарима у Никозији.

И поред живих сведока који, подсетио је Вучић, потврђују да је Орић починио злочин, неки се праве да то не чују и не виде.

„Имамо против што се слави неправда и они који су чинили злочине. То што неко није осуђен из политичких разлога не занчи да није починио злочин. А за мене је чудо да неко није осуђен, а постоје живи људу који могу да посведоче“, рекао је Вучић.

Зато треба да се још више боримо за напредак народа, за бољи економски раст и незаборав наших жртава.

„Кад их други не виде, да ми то радимо, да све те жртве не буду заборављене, као и неки који припадају другом роду, а наши сународници су их погубили“, рекао је Вучић. Додао је и да се знао унапред исход, јер је реч о политичкој а не правној одлуци.

Додао је и да се знао унапред исход, јер је реч о политичкој а не правној одлуци.

„А сваку пресуду по питању сваког српског официра коментарисали су и пре него што се догодила, и првостепена, а не правоснажна…То морамо да прегрмимо, да предјемо преко тога, да будемо снажни, јаки, храбри“, рекао је Вучић.

Како каже, његова порука свима који би да унизе и униште Србију је јасна: „Ми никоме не претимо, ни од кога ништа нећемо, ништа тудје нам не треба. Хоћемо да будемо своји на своме, да будемо на нашим огњиштима, да радимо, живимо, а својим радом ћемо се трудити да будемо успешнији. То право нико не може да нам одузме.“ Али, то што видите нашу бригу и забринутост, немојте случајно да помислисте да сте видели страх и да можете да прегазите и понизите Србију, истакао је он.

„Никада вам нећемо дозволити, Србија и наш народ на крају победјују“, закључио је Вучић.

У другостепеној одлуци, која је и правоснажна, ратни командант оружаних снага БиХ у Сребреници Насер Орић ослобођен оптужби за ратни злочин.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!