Прочитај ми чланак

Вучић обећао санацију и слагао: Распада се школа у Зајечару (ФОТО)

0

У саопштењу за јавност, које је Демократска странка проследила медијима, наводи се да "због вишегодишњег немара републичке власти, постоји оправдан страх да је безбедност ученика који похађају неку од школа у оквиру средњошколског центра у Зајечару угрожена".

Како наводе, овај комплекс је изграђен шездесетих година прошлог века, у веома лошем стању је, а Вучићево обећање да ће санирати ове проблеме није испуњено. Због тога, Демократска странка позива власт на хитну реконструкцију ових школа како би средњошколци у Зајечару могли безбедно да похађају наставу.

„Фасаде свих школа су у лошем стању, а најгоре је стање у Економској школи где је фасада веома оштећена и постоји страх од њеног обрушавања. Тоалет у гимназијској сали за физичко изгледа као одлична сценографија за снимање хорор филмова. Зидана корита префарбана ољуштеном масном фарбом, чучавци и хладноћа – то је слика у којој наша деца тренирају. Због техничких проблема и старих инсталација, грејање у свим школама средњошколског дома је веома лоше, у ходницима је хладно, а поједини радијатори остају млаки на температурама испод нуле,“ тврди Драгана Рашић, чланица Ресорног одбора за образовање Демократске странке.

Фото: Демократска странка

 

Наводи се и да до најављених радова није дошло.

Фото: Демократска странка

 

„Александар Вучић је још 2019. године у кампањи ‘Будућност Србије’ обећао улагање од 17 милиона евра за потпуно реконструцију средњошколског дома. Скоро три године касније, радова нема ни на видику. Њихов слоган ’за нашу децу’ је добио пуни смисао, јер за осталу децу ова власт не мари. Власт је још једном показала да образовање презире, што и није чудно, јер многим напредњацима – баш образовање и недостаје,“ закључила је Драгана Рашић.