Прочитај ми чланак

Вучић о загађењу: А ШТО БИ МЕ ТО ЗАНИМАЛО? (ВИДЕО)

0

Застрашујући је податак да је Србија прва у Европи по стопи смртности од малигних болести, а друга у свету. Страшна је и спознаја да нам већ годинама судбине кроје, они који дозвољавају прљавим индустријама и компанијама да нашу земљу и људе трују отровима, јер у сопственим државама то не могу.

– Разговарали смо да уђу и да нас спасу, како год хоће. Зато што имају своје интересе. Зато што морају да погасе део железара, део челичана по Кини, због ваљда чистог ваздуха, у шта се ја недовољно разумем. Да вам искрено кажем, а што би ме то и занимало, то је њихов посао, њихова ствар. И они имају налог своје владе да шире по Европи свој посао, ми смо им најбољи пријатељи – навео је Вучић.

Вучић је овом изјавом дао својеврсно признање да га животна средина и здравље људи не занимају. Кинези и њихове фабрике су добродошле код нас, иако нису у својим земљама, јер тамо ипак морају да поштују неке стандарде.

Није страно да је напредњачкој власти на уму само профит и да не размишља о свом становништву, што се може видети и на примеру Рио Тинта који у Србији жели да отвори рудник литијума, за који се зна да девастира животну околину, али и здравствено стање људи.

Зато можда и не чуди што у нашој земљи годишње оболи више од 40.000 људи, а готово 30.000 изгуби битку са опаком болешћу званом карцином. Тако су у Бору, према процени стручњака, токсичне материје присутне у више хиљада пута већој концентрацији од дозвољене, а последица тога је вишеструко већи број малигнитета и смртних случајева него у остатку земље.

Главни град Србије одавно ређа рекорде најзагађеније престонице света, а на листи су се налазили и остали градови наше земље. Надлежни ни на ово не реагују већ годинама, а и зашто би их то, што каже председник занимало, није њихов посао.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!