Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О СУСРЕТУ С ГРЕНЕЛОМ: Да узмем конопче да се обесим!

0

Нико нам не нуди ништа по питању Косова и Метохије и ништа неће да нам дају, изјавио је председник Александар Вучић.

„Нико нам не нуди поделу, нико нам не нуди ништа. Неће да нам дају ништа“, одговорио је Вучић новинарима у Ковину на питање да ли је од изасланика председника САД Ричарда Гренела добио уверавања да ће бити укинуте таксе и да ли ће од Србије бити тражено нешто заузврат, те да ли је било речи о подели.

Он је казао и да оне земље које су признале Косово желе да виде Србију без Косова.

„То у нечијој машти ми имамо нешто и треба нешто да добијемо, али ништа нико неће да нам нуди, то да имате у виду“, рекао је Вучић.

Српски председник је истакао да му седам година нико ништа не нуди кад је реч о косовском питању и нагласио да САД, које су признале независност Косова, неће да промене свој став.

Упитан за детаље разговора са Гренелом, Вучић је казао да му треба време да промислим о том разговору и да види шта је Србији даље чинити, те да ће тек потом ће изаћи у јавност.

Наиме, он није хтео да износи детаље разговора, што су новинари тражили, али је нагласио да су они били озбиљни, отворени и одговорни.

„Разговор је био озбиљан, отворен и одговоран и то је све што могу да кажем“, поновио је председник Вучић у два наврата.

„За разлику од других политичара, нисам тако велике памети да бих могао да причам велике приче, волим да прође одређено време и да сам размислим, да видим шта нам је чинити по одређеним питањима и тек онда да изађем у јавност“, казао је Вучић, који се јуче у Београду састао са Гренелом.

Сви који су признали Косово хоће да виде Србију без Косова, истакао је председник Србије.

„А да ли ће то да упакују са машницом, плавом или жутом… нисам глуп да не разумем шта је суштина“, рекао је Вучић.

Америка неће да промени свој став, а нико ништа и не нуди Србији, нагласио је он.

„’Америка променила став‘, то сам прочитао у нашим новинама пет хиљада пута. И шта друго да урадим, да узмем конопче да се обесим кад узмем да читам те глупости. Колико пута сте то прочитали и реците у чему је Америка променила свој став? Тачно да узмете конопче да се обесите пошто вас доводе у немогућу позицију, јер сад људи очекују нешто друго. Шта друго очекујете? Америка признала Косово и траже да признамо Косово“, казао је српски председник.

Вучић је још једном истакао да Србији нико ништа не нуди.

„Кажу неки људи: ’Нуде нам поделу‘. Нико нам ништа не нуди. Нико нам не нуди поделу. То у нашој машти ми нешто имамо, па треба нешто да добијемо… Први пут кад нам неко нешто буде понудио приграбићу то, али то се не дешава. То се не дешава седам година и седам година слушам празне, бајколике приче: ’Издајник си, довели су те да признаш‘. Нема ништа од договара и шта ћемо сад? И шта ћемо са вашом причом: ’Обећао си да ћеш да потпишеш‘. Шта ћу да потпишем? Ништа. Све време сам принуђен да слушам глупости или бајке“, напомиње Вучић.