Прочитај ми чланак

Вучић о снимку: Знао сам шта је у споразуму

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је знао шта је писало у споразуму и објаснио да се, како је забележено на видео снимку, окренуо онда када је Доналд Трамп поменуо јул за пребацивање амбасаде у Јерусалим, а он је знао да је овогодишњи септембар.

“То је рок за отварање представништва ПКС у Израелу, а премештање амбасаде је планирано за идућу годину. Сваком је јасно кад погледа. А, јул је следеће године, а он није нагласио да је реч о следећој години, и то је једини разлог зашто сам се окренуо”, рекао је Вучић у Бриселу за Пинк телевизију.

Foto: Printscreen/Twitter/ian bremmer

Поновио је да је “три пута проверавао” и шта стоји у документима и да нам не дође Хотијева фасцикла. Истакао је и да неће више учествовати у “политичкој задрузи” коју неки покушавају да организују.

Председник Србије је рекао и да је поносан на Споразум који је потписан у Белој кући и на чињеницу што је Србија успела да се избори да не призна независно Косово.

“Последња ствар коју смо слушали када је најављен сусрет у Вашингтону јесте била – “признаћеш независно Косово”. Кад су видели да нисмо, онда су почели да говоре о другим стварима, па им одједном сметају ауто-путеви, мини шенген…”, рекао је Вучић и додао да ће иза њега остати ауто-путеви и фабрике, а иза неких других само Велики брат и покрадене секунде са РТС и Пинка.