Прочитај ми чланак

Вучић о ситуацији у ЦГ: Црногорци су наша браћа, немамо никога ближег

0

"Немам никакву сумњу да је реч о политичкој одлуци власти у Црној Гори", рекао је председник Србије Александар Вучић поводом одлуке ЦГ владе.

Он је објаснио да му нису јасни критеријуми по којем се одлучивало о томе за чије ће путнике Црна Гора отворити границе.

„Како је Немачка на листи земља које могу да која је имала много ивше мретвих од Србије, како могу Аутрија и Словенија, сви пропорционално већи број мртвих него Србија. Али добро, ми ћемо да наставимо да тестирамо много људи јер је здравље људи за нас најбитније“, рекао је председник обраћајучи се у Смедеревској Паланци.

„Што се тиче одлука Републике Србије, ми нећемо да заустављамо грађане Црне Горе и да утврђујемо болести.То је у српском духу, у духу добрих и братских односа, и не желимо да кажњавамо 30% Срба који тамо живе као ни остале грађане те земље“, додао је Вучић.

Када је у питању одлука Директората цивилног ваздухопловства да Монтенегро ерлајнс нема дозволу за следање на београдски аеродром, Вучић је објаснио да је то логична одлука.

„Да није донета та мера Директората, како бисмо ми то раздвајали ко може да уђе у авион у односу на одлуку Владе Црне Горе – да ми пребројавамо њихова зрнца, да ко је из ЦГ може да уђе, а ко није не. Да ли ико мисли да је то могуће или нормално?“, објашњава Вучић.

Он је позвао све грађане Црне Горе да дођу у Србију.

„Сви грађани Црне Горе су добродошли у Србију и позивам их да дођу“, поручио је он.

Председник Србије одговорио је и на питање о криминалним групама из Црне Горе.

„Желимо да сачувамо наше грађане од утицаја криминалних група из Црне Горе. За све остале је довољен улазак у Србију“ „Нема тензија, немамо проблем ни са ким. Имаћемо нормалан однос, показаћемо и тако разлику између себе и њих“, каже он.

Додаје и да је Србија пронашла начин како да спречи улазак припадника криминалних група, чак када немају пресуде. На питање зашто ми не зтаврамо границе одговара: „Зашто да затворимо? Хоћемо да забранимо нашим рођацима улазак у Србију?“

„Не разумем шта је смисао. Мислим да је смисао да Србија широм твори свја врата да покаже да прихвати своје госте. То су наша браћа, ми немамо никога ближег од Црне Горе“

Такође, председник Вучић је нагласио да нема ништа против студената који долазе из Црне Горе на студије у нашу земљу. Друга група студената у Београд је допутовала у уторак.

„Поносан сам што долазе у Боград на студије. То су дивни млади људи. Да ли желите да се вратимоу врее кад је наша земља била затворена и нико није могао да долази код нас“, закључио је Вучић.