Вучић о сину Данилу, који се дружи с криминалцима: Поштен је радник, поносан сам

0

Председник Србије Александар Вучић одговарао је на питања грађана која су стигла на званични налог Будућност Србије - Александар Вучић на Фејсбуку.

Једно од првих питања било је у вези са „отимањем српских светиња у Црној Гори“, на које је председник послао поруку свим Србима.

Danilo Vučić (peti sleva) (foto: Tviter)

„Ми, Срби, изложени смо једној бруталној кампањи и на то нико не одговара. Суштина тога је да кад год имају неки унутрашњи проблем, Србија је крива. Један део људи у нашем региону не жели успешну Србију, то је чињеница. Сада кад у Приштини најављују редован војни рок, тужбу за геноцид, да ће да гоне Србе, сви ћуте, а ако би Срби то рекли, увек би били криви. Наша политика мора да буде таква да увек пружи подршку народу и да нико не помисли да може да укине наше светиње. Да свима кажемо да поштујемо друге, али да ћемо наћи начина да заштитимо наше људе“, рекао је Вучић.

Он је рекао да Србија помно прати ситуацију у Црној Гори, са бригом, али и с надом да ће се она стабилизовати и да ће се све завршити мирно, као и да ће светиње остати СПЦ, којој су увек и припадале.

Вучић је тако одговорио на питања грађана из Црне Горе које му је упућено преко налога на Фејсбуку, са потписом „Српско Беране“, а које је гласило:

„Помозите да чувамо наше светиње у Црној Гори. Репресија од полиција и режима је неподношљива, обећали сте да ћете бранити Србе, а ми гледамо у вас као спасење. Пола ЦГ вас воли као лидера, будите уз ваш народ тако вам Бог помогао“.

Вучић је рекао да су Срби изложени“ перфидној, поквареној и бруталној кампањи која траје већ две или три деценије и шта год да се деси на простору бивше Југославије сви окриве Србе“.

„Свакоме је најлакше да испод стола увек за све окриве Србију“, навео је Вучић.

Додаје да када постави питање представницима међународне заједнице, као и дипломатама зашто Срби у ЦГ немају сличан статус као Албанци у Северној Македонији, иако је Срба у ЦГ значајно више него Албанаца у Северној Македонији – нема одговора.

„Кажу то ћемо да прећутимо. Суштина те перфидне политике је да кад год имају поједине земље унутрасњи проблем, увек је Србија крива, и увек би Србија некода да руши, иако Србија никога није нигде срушила, а Србију су рушили сви могући“.

Вучић истиче да је суштина да део људи у окружењу не жели успех Србије и да Србија поново постаје трн у оку зато сто је све успешнија.

Председник каже да је у Србији пре само четири године имала просечну плату 340 евра, док је Црна Гора има плату од око 500 евра, док је сада у Србији и ЦГ просечна плата изједначена, на око 510 евра.

Вучић додаје да је, са друге стране у Србији двоструко нижи јавни дуг и да то све говори о напретку Србије.

Каже да када на КиМ најављују редован војни рок нико не реагује, док када су наши министри покшаали то да најаве да се дигла бука у свету, док сада нико не реагује и када на Косову најављују већа средства за војску и тужбе за геноцид.

„Увек је тишина, а када би ми нешто рекли увек бисмо били криви свима. Зато наша политика мора да буде паметна, одговорна и мудра“, поручио је Вучић.

Додаје да, ипак, нико не треба да помисли да може у тишини и на било који начин може да укине српске светиње.

Вучић наводи да наша политика треба да буде добро ошмишљена и не арогантна, али да кажемо да поштујемо Црну Гору и друге у окружнеју, али да ћемо да штитимо интересе правно, политичким и дипломатским деловањем, као и да никога не угрожавамо.

Председник констатује да поједини у Црној Гори постављају то питање као да Васојевић нису живели у Беранама или Андријевици, где су већ вековима и да је ситуација као да је Србија пре неколико дана довела Куче.

Вучић додаје да су то само људи који желе да сачувају светиње и да се зато нада да ће се све у миру заврсисти и стабилизовати и да ће светиње остати СПЦ.

Вучић је поручио да са Приштином нема о чему да се разговара, ако буду наступили са уценама, те да су се „грдно преварили“, ако у Приштини мисле да могу уценама да побеђују Србију.

Одговарајући на једно од питања грађана о чему ће да разговара са Приштином, будући да је Азем Власи рекао да су четири питања о којима са Београдом нема разговора, а то су територијални интегритет, граница, унутрашње уређење и уставни поредак, Вучић је поручио да, ако је то тако – онда нема о чему да се разговара.

„Стварно не знам о чему бисмо разговарали. Да причамо о томе каква је Власијева фризура, нисам заинтересован, а ни Куртијевом фризуром нисам посебно фасциниран“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је, ако је предлог Приштине да се не разговара ни о чему суштински, већ о томе како што брже да признамо независност Косова и како да им се извињавамо за нешто – та врста разговора завршена.

„Али, опет се надам да ће бити разумнијих, рационалних људи који схватају да је важно да разговарамо и да покушавамо да тражимо компромис. А, ако то не желе, ако мисле да Србију могу да побеђују уценама – грдно су се преварили“, закључио је Вучић.

Одговарајући на питања грађана, Вучић је „одшкринуо“ и врата свог приватног живота причајући и о својој деци.

Одговарајући на питање има ли времена да виђа децу од великог броја обавеза, и како проводи време с њима, Вучић је рекао како су му деца различитог узраста, па су им и интересовања другачија.

„Данило има већ 22 године, Милица ускоро пуни 18, и она ће први пут имати могућност да гласа, а Вукан је нешто више од 2,5 године. Данило ради. Колико сам бринуо раније, сада сам срећан и поносан што ради, не лак посао, али и што живи као и сви други обични грађани и што је постао поштен радник“, рекао је Вучић.

Милица је, додао је председник, веома успешна и да завршава средњу школу, и да он не зна где ће даље да се школује.

„Волео бих да иде на студије овде. Не знам шта ће да одабере. Знам да је занимају међународни односи, дипломатија, а на другој страни унутрашњи дизајн. Шта ће да изабере видећемо. Врло је успешна и верујем у њу много“, казао је он.

Што се Вукана тиче, каже, он је благородно дете и увек насмејан и весео.

„Пошто сам ја увек намргођен и намрштен, он унесе радост у наш живот“, рекао је он.

„Медији су слободни,мени баш сви постављају питања“

За председника Александра Вучића, који је данас одговарао на питања грађана која је добио преко Фејсбука, стигло је скоро 4.000 питања.

„Драги народе, људи у Србији и ван Србије, хвала вам на постављеним питањима. Скоро 4.000 питања је стигло, трудићемо се да одговоримо на њих у најкраћем могућем року“, навео је Вучић на налогу „Будуцност Србије АВ“ на Инстаграму.

Вучић је изјавио да су медији слободни и да је доказ то што њему сви постављају питања, али да то политички противници обично злоупотребљавају и неће да признају да он можда има бољи програм, већ изговор налазе у медијима.

На једно од питања грађана пристиглих за њега преко Фејсбука – „када ће медији постати слободни“, Вучић је приметио да обично о томе највише воле да говоре они који себе представљају слободнима, а ваљда се боље разумеју у оне друге, за које мисле да су неслободни.

„Ја мислим да су медији слободни, мени баш сви постављају питања, а то људи обично политички користе и злоупотребљавају јер не постоји нико од политичких противника који ће да каже – па, тај Вучић или неко други, раде и мало више, а мало су бољи или су са бољим програмом изашли…. Неће, него ће људи да кажу да је то због медија или не знам чега“, рекао је Вучић.

Он је додао да то и није то питање за њега, већ за власнике медија и за све друге.

„Немам проблем са тим. Волим када нас, не само критикују, јер је то увек супер, али волим када нас нападају, зато што то користимо као ‘политички аикидо’ да покажемо колико смо тога урадили, направили, колико нису у праву… Тако да мени то није проблем“, рекао је Вучић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!