Прочитај ми чланак

Вучић о изјави Обрадовића: Волео би он да ме убију, али то није популарно да каже

0

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је позив Бошка Обрадовића војсци и полицији да преузму власт у земљи класичан пример позива на државни удар или пуч

БЕОГРАД – Председник Александар Вучић изјавио је данас да је позив Бошка Обрадовића војсци и полицији да преузму власт у земљи класичан пример позива на државни удар или пуч.

Он је приметио да нико од Обрадовићевих партнера из Савеза за Србију није на то реаговао, ни осудио.

Обрадовић би, каже, заправо волео да га убију, али зна да то не би било популарно да каже, па тражи да га ухапсе, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Вучић је поновио да су такве речи по дефиницији, класичан пример позива на пуч, „дефиниција пар екселанс позива на држ удар или пуч“.

„Ја сам на то научио и колико год да се борите за земљу, они кажу – ти си нам крив за све, позивамо некога да те ухапси. И то постаје потпуно нормално“, рекао је Вучић.

На констатацију да је Министарство одбране поднело кривичну пријаву против Обрадовића због те изјаве, Вучић је рекао да се не меша у рад државних органа, тужилаштва поготово, али да за њега лично нема сумјне да је реч о позиву на државни удар.

Председник о посети Вашингтону

Председник Србије је, говорећи о посети Вашингтону и говору на АИПАЦ скупу, рекао да је ова посета добра за Србију и да постоји много ствари о којима би могао да прича унуцима.

– За наш народ је важно да је то један од најмоћнијих скупова који се одржава. Ми живимо далеко и не разумемо значај америчке политике – казао је Вучић и додао да је скуп био место где се Србији пружила прилика да оставри контакте са значајним људима.

Вучић је рекао да је имао част да разговара са тројицом од тројице људи који су најближи Трампу – Кушнером, О’Брајаном и Гренелом.

– Имали смо добар састанак, дупло смо времена провели заједно од предвиђеног – навео је Вучић и истакао да су му указали велику част.

Вучић је, говорећи о томе како је дошло до састанка, објаснио да је требало да има билатерални састанак са О’Брајаном, а да је уследио састанак са свом тројицом.

– Они су у свим проблемима везаним за корона вирус посветили нама толико времена… То ће помоћи да се наши ставови чују, а то је од огромног значаја за Србију – нагласио је Вучић.

Вучић је рекао да су „ови из СзС, из косовског дела“ почели да говоре како ли је Вучић успео да дође на тај самит.

– Зашто ви нисте били тамо? – упитао је Вучић и још једном истакао значај АИПАЦ-а. Вучић каже да је имао огромну трему и да се за скуп припремао као и за испит, будући да није говорио на матерњем језику и да је интересовање за скуп било велико.

– Наравно да сам имао трему, не говорите на матерњем језику, имате ограничено време, а за то време треба да поменете све што је битно за вашу земљу – казао је Вучић и додао да је јако важно било поменути Јасеновац, што је и учинио.

Вучић је рекао да ради са Јеврејима и да зна како дишу, као и да се одлично разумеју.

Вучић у подне расписује парламентарне изборе

Председник Александар Вучић расписаће данас у подне парламентарне изборе.

Вучић је рекао да ће Српска напредна странка, чији је председник, покушати да у току данашњег дана прикупи оверене потписе за листу, а већ сутра листу преда Републичкој изборној комисији.

„Ми ћемо покушати да већ данас скупимо неопходне потписе, потребно је 10.000, а ми ћемо скупити 20.000 до 30.000 оверених потписа за једно поподне и покушаћемо да сутра предамо листу“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је ће на листи СНС бити 44,5 одсто жена, те додао да ће на следећим изборима на листи бити и више од половине жена.

„Срећан сам што СНС највећу пажњу поклања женама и има највећи проценат жена“, рекао је Вучић.

Он је навео и да се на првих 20 места на листи налази 12 младих људи, између 20 и 33 године, који су врло талентовани и који ће бити посланици.

Како каже, у првих 140 на листи има још око 20 младих људи.

„То ће бити огромне, тектонске промене у српском парламенту и за странку, а то је и једини начин да странка опстане, да људи са ентузијазмом раде“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да ће бити великих промена на првим местима на листама СНС за локалне изборе у више од 55 до 60 одсто општина.

Вучић о изјави Милановића: Сигуран сам да је велики број Хрвата гласао за мене и СНС

Говорећи о порукама у региону и изјави хрватског председника Зорана Милановића, који је Вучића упитао да ли је за њега гласао неки Хрват, председник Србије је рекао да не пребројава црвена крвна зрнца људима који гласају, али да је сигуран да је било Хрвата који су му дали свој глас.

– Сигуран сам да је велики број Хрвата гласао за мене и СНС. У највећим хрватским местима победио је СНС и то на локалним изборима, где је хрватска национална листа ишла против нас – навео је Вучић.

Како каже, питање Милановића показује и каква се кампања води против њега и Србије.

– У Хрватској се води кампања мржње против мене и Србије – каже Вучић.

О расправи Београда и Приштине око повлачења признања

Говорећи о расправи између Београда и Приштине око повлачења признања, Вучић је рекао да је до притисака да се она обустави долазило више пута и додаје да се Србија бори за своја права.

– Нудили смо да се Приштина не кандидује за међународне организације, а да ми обуставимо кампању повлачења независности – они то нису хтели да прихвате – каже председник.

– Ја сам свима то поновио: Ако ће они да обуставе, и ми ћемо, али они то нису хтели. Гренел је био у праву када је рекао да није велики договор близу… Ми разговарамо о стварању боље атмосфере – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ни за кога неће да каже да је непријатељ Србије и додаје да су Бодо Вебер и Тим Џуда аналитичари који су против оног што је добро за Србију. Председник је рекао и да Гренел има огромну енергију и ентузијазам.

– Они су радили, ја сам био у Белој кући са њима, ту су били и Гренел и О’Брајан, састанак је био ујутру, а после су били ту и на оном у шест после подне – казао је Вучић и истакао да су то вредни и марљиви људи.

Вучић је рекао да са Тачијем није причао ништа посебно: о авио-линији, инфраструктурним пројектима…

– Рекао сам му и да сутра очекује ново повлачење признања, исто што сам најавио и медијима у Србији – рекао је Вучић. Председник Србије каже да су повлачења признања Косова добра за нашу земљу, али да тиме проблем није решен.

Говорећи о изјави Бошка Обрадовића, који је рекао да је Александар Вучић постао највећа безбедносна претња и да војска и полиција треба да заштите земљу од миграната, Вучић је рекао да он хоће у најмању руку да га ухапсе.

– Волео би он да ме убију, али то није популарно да каже. Ово је дефиниција позива на војни удар и пуч – нагласио је Вучић.

Вучић каже да је, када се погледа економски раст, стопа раста Србије је 4,5 одсто.

Коментаришући изјаву Млађана Ђорђевића, Вучић каже да он нема шта да каже да је лоше урадио.

– Осам година се као лав борим за КиМ. Само захваљујући мени није прихваћено чланство Косова у УН – истакао је Вучић и додао да се он осам година бори да поправи оно што је Млађан Ђорђевић урадио, он и Ђилас и Обрадовић.

Вучић је истакао да се он осам година бори колико је могао, како каже, свом снагом и енергијом, и додаје да је успео да врати тему Косова и Метохије.

– У свему што они говоре види се мржња и жеља да се докопају власти – оценио је Вучић.

Председник: У филму „Владалац“ јасно се види мржња

Поводом тврдњи да је филм „Владалац“ финансирала ЕУ, Вучић је рекао да је то чуо и додао да ће се истина сазнати.

– Не могу да поверујем, али сазнаћемо за пар дана – рекао је Вучић и додао да се у филму „Владалац“ јасно види мржња. Како каже, дефиниција тих људи је да њега мрзе и истакао да су му била остала само два испита да положи када је отишао у политику.

– Тим људима је остало само да мрзе – сматра председник. Истиче да таквим људима није добро ништа: ни повећање плата и пензија, ни смањење незапослености, ни нове фабрике…

Показали су, каже, о каквим прогонитељима је реч.

– Ти људи су ми учинили услугу, они су показали какви су прогонитељи. Они су показали шта би радили свуда и на свакој телевизији, то су 24 сата мржње према мени. Неће то људи да слушају, што показује и њихов рејтинг – казао је Вучић.

Вучић је казао да су се неки, док је причао са важним људима у САД и борио се за Србију, само бавили мржњом.

Вучић: Идемо на дупло већи раст него што ће свет имати 2020.

Ми ћемо ове године ићи на дупло већи раст него што ће свет имати, изјавио је данас председник Србије и указао на резултате из претходног периода и на то да их признају све међународне институције.

Председник је рекао да су очекивања Светске банке и ММФ-а да ће Србија имати 4,5 одсто стопу раста, уместо раније прогнозиране стопе раста од 4,2 процента, док се у свету очекује даљи пад процена раста економија на 2,4 посто због корона вируса.

„Ми ћемо ове године вероватно ићи на дупло већи раст него што ће свет имати. Значајно, значајно више. Може се десити да у еврозони раст буде само 0,5“, рекао је Вучић, наводећи да је реч о 8-9 пута већем расту БДП-а Србије у односу на Еврозону.

Вучић је подсетио и на мишљење ММФ да ће Србија и ове године имати значајно повећање плата и пензија као и на резултате државе у развоју инфраструктуре, раст плата и пензија, пад јавног дуга…

„Не кажем да је добро. Знам колико људи тешко живе и зато се борим да би живели неупоредиво боље“, рекао је Вучић.