Прочитај ми чланак

Вучић нуди Додикову главу? Додик: Као Гренел ће нешто, то је тип од раније!

0

Српски члан Председништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик назвао је причама за "медијско забављање" наводе појединих медија да председник Србије Александар Вучић жели да га уклони са политичке сцене преко бившег америчког званичника Ричарда Гренела.

„Као Гренел ће нешто? Он није у адмистрацији САД-а. То је неки тип познат одраније, био је у Трамповој администрацији. Шта се све лагало пре три месеца по медијима о мени, па то више нико не спомиње“, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.


Он је казао да га је председница Републике Српске Жељка Цвијановић, после надавне посете САД, обавестила да јој је у одредјеним америчким политичким круговима понудјено да избаци њега и преузме да води СНСД.

„Чим је дошла, она ме одмах обавестила да су јој неки рекли како би било добро да избаци Додика и преузме СНСД. Она је устала и рекла им ‘видите ли ви да сам ја озбиљна жена, што причате глупости’. Немам на ту тему ништа посебно да кажем“, изјавио је Додик.

Додик се у Источном Сарајеву обратио новинарима после састанка чланова Председништва БиХ са специјалним изаслаником америчког председника за Западни Балкан Габријелом Ескобаром и замеником директора Европске службе за спољне послове (ЕЕАС), задуженим за Западну Европу, Западани Балкан, Турску и Велику Британију Марком Маковецом.

Навео је да тај састанак није дао неки посебан резултат, али да је био прилика да се разјасне нека општа питања.