Прочитај ми чланак

Вучић: Нисте ме схватили, моја изјава заправо значи повећање права породиљама

0

Премијер Србије Александар Вучић поновио је данас да је његова прошлонедељна изјава о социјалним давањима која је изазвала јавну критику, извучена из контекста и да она заправо значи повећење права породиљама.

vucic_zastave_sr_eu100-_v-gseapremiumxl

Породиљама ћемо повећати права и то на пољопривредне пензионерке које до сада нису биле укључене у програм – рекао је Вучић за телевизију Прва.

Он је рекао да се и данас „по ко зна који пут фалсификује његова изјава о томе“.

– Ја сам рекао „Кад имате неког ко је као ја – са 100 и ко зна колико кила, ко може коњу реп да ишчупа, а неће да ради. Ми га замолимо ако ти већ дајемо 8.000, 9.000, 10.000 или 11.000 динара и кажемо му једном у месец дана помози нам ако имамо проблема са снегом да почистимо тај снег, а ти кажеш да нећеш то да радиш, па нема баш смисла јер те држава помаже“ – објаснио је премијер.

Он је упитао за кога је та констатација увреда.

– Хоћете да се додворавам некоме, моје је да направимо економски здраву земљу која ће да напредује. А ти који ми соле памет из своје дневне собе у Београду, а никада се нису мрднули од сопственог огледала и манекенисали се, док сам ја по цео дан на терену и слушам и псовке народа јер то је мој посао, нека дођу и нек ураде нешто за свој народ – рекао је он.

“Ти који ми соле памет из дневне собе из Београда и манекенишу се сваки дан? Ја сам на терену сваки дан, нека дођу и питају свој народ шта могу да ураде за свој народ”, казао је премијер.

Председник Владе је навео и да је већ навикао да се његове изјаве извлаче из контекста.

– Да певам с вама „Вучићу педеру“ или било шта, то људи слушају сто пута, а од тога им они ‘леба нису донели, него су их довели до ивице банкротства. Вичите ви шта хоћете – додао је он.

Жене Демократске странке (ДС) позвале су данас грађане на протест у Београду испред Владе Србије са захтевом да се премијер Александар Вучић извини због изјаве којом је, како указују, увредио све жене и мајке Србије.

Протест је заказан за среду, 19. октобар у 16.30 испред зграде Владе у Немањиној 11.

Како су објавили медији, Вућић је Нишу рекао да Србија за социјална давања даје много више него друге земље и да има оних који то стварно заслужују, али и оних који „могу коњу реп да ишчупају и неће да раде“, као и да неко узме за једно дето 4.500 и за друго и 11.000, што је минимална плата.

На то је Вучић рекао да су његове изјаве, о социјалним давањима и трудницама, истргнуте из контекста и „фалсификоване“.