Прочитај ми чланак

Вучић: Нема српског оружја у Азербејџану

0

Председник Србије обишао је завршне радове на изградњи објекта Галерија "Белграде" у оквиру пројекта Београд на води у пратњи председника компаније Игл Хилс (Еагле Хиллс) из Уједињених Арапских Емирата Мухамеда Алабара. Он је том приликом, одговарајући на питање новинара, навео да у сукобу Азербејџана и Јерменије нема српског оружја.

Упитан како се Србија поставља између Азербејџана и Јермије, Вучић је рекао да се наслушао гадости да је Србија крива, пошто се тамо убија српским оружјем

Printskrin: TV B92

“Тамо нема оружја српске производње. Ни топови, ни тенкови… ништа није српска производња. Ми желимо мир. То су нам два братска народа. Желимо да све то стане. Мир је важнији од свега”, рекао је Вучић и додао да би Црвена звезда требало да игра у Јеревану, јер је то спортски, али да о свему одлучује УЕФА.

“Пет година слушам како је мој брат велепоседник”

Упитан зашто институције не раде свој посао, па он мора да брани грађанина Андреја Вучића, а Брнабић Игора Брнабића, он је рекао да се труди да не брани никог, осим оне против којих се води хајка.

“Пет година слушам од свих вас како је мој брат велепоседник и има највише земље у Војводини. А где се налази један ар његове земље? Пошто смо установили да тај ар не постоји, хоће ли неко рећи извини? Неће. Наша мајка је пореклом из Војводине. Нађите нам нешто што је купљено после 2012. Све је лаж, коју сте гурали годинама. Све то на крају дође на своје”, одговорио је Вучић.

Што се тиче институција, како је навео, питајте их где се налазе хиљаде хектара Андреја Вучића.

“Нико их није питао. Реаговаћу када кажете да нешто имамо, шта немамо. Не бринем због кампање, али је важно да се понекад одговори, да би људи знали шта је истина”, навео је он.

“У Савету има и часних људи, али има и попут Василић”

Вучић је рекао да ћемо у наредних неколико дана добити мандатара.

Он је навео да међу људима у Савету за борбу против корупције има и часних људи, али и тих попут Јелисавете Василић која би требало да говори о члановима своје породице.

Вучић је рекао, одговарајући на питање Н1, рекао је да је јавно што се тиче насеља 32 одсто.

“Вредност коју има држава Србија је 10.000 пута већа него што смо имали пре седам година. Сигуран сам да ви који радите у приватним компанијама, неки би рекли тајкунским, ја не бих, знате шта значи приватан капитал. Суочавали смо се са коронавриусом, бројним проблема, са људима који су унацивали детерџент у фонтане, блокирали исељавање људи који су ове били бесправно”, изјавио је он.

Он је навео да су на том подручју Београда уклањани бесправни објекти, а да је са онима који су ту били легално, попут објекта Симпа, све договорено и да су објекти исплаћени.

“Бесправни објекти који били овде некима су служили за бизнис, некима за живот”, рекао је Вучић.

Говорећи о Косову, он је рекао да мора да буде спроведено оно што је потписано око Заједнице српских општина.

“Нисмо ми преговарали тамо о оном што је у складу са њиховим прописима, јер онда не би било потребе. Ми смо преговорали баш зато што није, али ако то неко не разуме, шта ја ту да радим. Ми желимо да имамо мир, да сарађујемо са Албанцима, али њихов приступ решавање проблема не разумем”, изјавио је председник Србије.