Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Нећемо у савез са Русијом; Питао сам Харченка – зашто сте ово урадили

0

Александар Вучић је у још једном мучном обраћању медијима, практично наставио хајку на Русију, признавши да је на данашњем састанку са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком, поводом "афере са руским шпијуном", упитао амбасадора - "Зашто сте ово урадили".

– У Србији стално неко мора да се одреди да ли је за Русију или Америку. Као да не можете да будете патриота ако само бринете о својој земљи. Бескрајно сам поносан на орден који сам добио од Владимира Путина, али ми морамо да заштитимо своју земљу – рекао је Вучић у ванредном обраћању медијима.

Фото: Н.С.

На питање новинарке РТС да ли ће и председника Владимира Путина питати „Зашто“ почетком децембра када се са њим буде састао у Москви, Вучић је одговорио:

– Не бежимо од тих тема, а руским пријатељима верујемо да желе најближе односе са Србијом. После тренутног прекида поверења, желимо поново да изградимо поверење. Оно што је сигурно, не пада нам на памет да правимо нову 1948. годину.

Вучић је демантовао да је „Крушик“ преко Уједињених арапских емирата продао оружје Украјини, којим је убијан руски народ у Данбасу, а затим је без блама оптужио фирму у којој ради мајка узбињивача Александра Обрадовића да је она купила спорне мине и преко Пољске извезла оружје у Украјину!?

На писање медија да је Косовска полиција објавила фотографије двојице осумњичених у случају убиства Оливера Ивановића у северној Митровици, јануара прошле године, Вучић каже да су лица са форографије студенти који су тог јутра имали колоквијум, и додао да то одакле су дошле информације говори колико је истрага неозбиљна.

„Опет су Срби пријављивали Србе, и то лажно“, каже председник.