Прочитај ми чланак

Вучић наставља прогон Двери: Још три кривичне, иако немају везе с цепањем сакоа

0

Српски покрет Двери обавештава јавност да су, поред председника Двери Бошка Обрадовића, позиве за саслушање у Првом основном јавном тужилаштву у Београду за 28. мај, у својству осумњичених, добила још тројица чланова Двери. И то потпредседник Извршног одбора Двери Славиша Милетић, адвокат Марко Ђурђевић потпредседник градског одбора Двери у Пожаревцу и Давор Ђурђевић члан градског одбора Двери, такође из Пожаревца.

Тужилаштво наставља да по хитном поступку саслушава опозиционе активисте, док за озбиљне случаје попут трговине оружјем по повлашћеним ценама, производњу марихуане на плантажи која је субвенционисана државним новцем, куповину диплома и плагирање доктората или рушење објеката под фантомкама очигледно „нема времена“.

Такође, тужилаштво не реагује ни када Горан Весић, испред зграда судова и тужилаштва, доводи запослене из градске управе и јавних предузећа да скандирају пароле попут „Бошко фашисто“, али ако неко изговори „Лончаре лопове“, онда аутоматски следује кривична пријава. Очигледна кривична пријава по политичкој припадности је поднета и за исцепан сако Маријана Ристичевића, иако поменута тројица чланова Двери немају никакве везе са овим догађајем нити су учествовали у њему. Да подсетимо да тужилаштво није реаговало ни на поцепан сако Бошка Обрадовића у сали Народне скупштине приликом уношења транспарента „Мило и Вучић браћа близанци“ нити на употребу бејзбол палице испред Скупштине када је она уперена против неког из Двери.

Све у свему, тужилаштво до сада показује изузетно селективан рад и гони само оне који не размишљају као актуелна власт.