Прочитај ми чланак

Вучић: Наставићу да молим Вучићевића да не иде у затвор, понудио сам му…

0

Мислио сам да је то неслана шала. Позвао сам синоћ Драгана Ј. Вучићевића телефоном, али видим да је он одлучан да свој протест изрази на тај начин, да иде у затвор – рекао је Александар Вучић, председник Србије на отварању деонице пута Нови Београд – Сурчин

Иако је у неколико наврата истакао да не жели да се меша у рад правосуђа, истовремено је у неколико наврата истицао да неки људи у правосуђу пресудом уреднику Информера хоће да се додворе „онима који долазе“, мислећи на опозицију, као и да је вероватно на делу и утицај странаца.

foto: printscreen/Pink

– Много чудних ствари има у нашем правосуђу, додворавања… пошто они мисле да су зимзелени, а политичари листопадни. Неке медијске куће не могу никада да добију осуђујуће пресуде, а они за које се тврди да су под конттролом државе добијају – рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао да је „лоше за земљу да уредник Информера иде у затвор.

– Рекао сам му, уплатићу ја, није проблем, то ми је једна плата, али је он рекао да му је то важно јер хоће да докаже своје принципе – истакао је Вучић.

Он је, између осталог, нагласио да ће одлазак Вучићевића „лоше да одјекне код наших грађана“, односно да га „баш брига“ како ће други да реагују, мислећи на међународну јавност, те да ће он због тога наставити да га моли да не иде у затвор.