Прочитај ми чланак

Вучић најавио када почиње вакцинација против короне

0

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће прве количине вакцина у Србију стићи пре краја године, а да ће вакцинација кренути када то одобре здравствене власти, најкасније у јануару, али можда и крајем децембра.

“Ми ћемо прве количине вакцина, бар две различите вакцине, а можда и три, имати пре краја године. Да ли ћемо пре краја ове или почетком следеће године кренути у вакцинацију, зависи од стручних тела у земљи, од здравствених власти, када оне одобре”, рекао је Вучић у Инђији на питање у вези са вакцинама.

Foto:TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE

Поновио је да ће прве количине, свакако две, а можда и три различите вакцине, стићи до краја године, што, истиче, показује да је Србија међу земљама које су се најбоље понашале и захваљујући угледу у свету успеле да обезбеде вакцине са различитих дестинација.

Вакцинација свакако најкасније у јануару, а надам се већ и крајем децембра, додао је Вучић.

Прецизирао је да је Србија наручила 340.000 доза вакцине компаније Фајзер, да је у току испитивање руске вакцине.ж, а да се чека и регистрације кинеске вакцине.

“Мислим да смо уз још једну или две земље у Европи, једини који ће добити неке количине вакцине до краја године. Велики део тих вакцина ћемо добити у јануару. Разговарамо и са Модерном о њиховој вакцини али они могу тек крајем следеће године да је испоруче. Гледамо да понудимо све врсте вакцина па нека људи бирају, а ја мислим да је свака вакцина добра”, рекао је председник Србије.

Најавио је и да ће ковид болница у Крушевцу бити отворена за пацијенте за три до четири дана и оценио да ће то значајно допринети капацитетима здравственог система.