Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Нађите ко је променио више странака од Тепић! Ево, председниче, нашли смо..

0

На злоупотребе у пословању Крушика и приватних фирми које извозе оружје, али и на уплетености власти у те послове, последњих дана указивала је посланица Мариника Тепић. Председник Александар Вучић на то каже да мисли да неко користи ту ситуацију и хоће да испадне политички херој, и истовремено посланицу Тепић означава као највећег политичког прелетача.

„А онда каже ова особа што је седам политичких странака – Бели Прелетачевић, ја мислим, себи је тај надимак дао баш по Мариники Тепић. Не постоји ниједан човек у земљи који је више странака променио од ње. Не постоји ниједан, имате оне професионалне прелетаче, али не постоји ниједан није седам странака променио као она. Може да ме исправи, шест! Шест или седам, молим вас да ми не замерите ако сам погрешио. Ако знате још једног човека који је шест или седам странака променио, молим вас ми реците то име данас“, казао је Вучић у обраћању новинарима, после отварања парка и две саобраћајнице у „Београду на води“.

На подсећање репортера Н1 да је његова страначка колегиница Маја Гојковић досад променила шест странака, Вучић се брецнуо: „Дакле, знате шта морам вама да кажем, хвала вам на томе, али морам вама да кажем, једини ваш проблем је недостатак малко пристојности! Али нема проблема, и то с годинама дође. И ја сам био сличан вама у тим годинама, како да вам кажем, ал ја сам говорио истину, то је мала разлика“, поручио је Вучић новинару Н1.

Мариника Тепић променила три странке

На питање Н1 колико је странака променила потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, из ССП-а одговарају да је Тепић променила три странке.

У ССП-у наводе да се 15 година бавила новинарством, а да је у политику ушла чланством у Лиги социјалдемократа Војводине, где је била од 2008. до 2017. године, потом је прешла у Нову странку у којој је провела годину дана, до 2018. године, а тренутно је потпредседница Странке слободе и правде.

У међувремену, политичку подршку дала је тадашњем кандидату за председника Србије, Саши Јанковићу, који у то време није имао страначку организацију, јер је Покрет слободних грађана регистрован касније, а чланица тог Покрета није била.

Маја Гојковић и Бошко Ничић променили шест странака

У шест странака, формално, била је чланица председништва Српске напредне странке и прва жена Скупштине Србије, Маја Гојковић.

Њен почетак био је у Народној радикалној странци Вељка Губерине, која се потом утопила у Српску радикалну странку.

Према доступним подацима, и градоначелник Зајечара, Бошко Ничић има шест чланских књижица. Ничић је иначе повереник СНС-а за Тимочку крајину.

Његовим, као и развојним путем других прелетача, Н1 се прошле године бавио у документарном филму „Опростите ми моју прошлост“.