Прочитај ми чланак

Вучић: Морамо да размишљамо и о одговорима на балистичке ракете

0

rusija-balisticka-raketa

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија имату увек довољно оружја и оруђа да нико не помисли да може да изврши агресију на нашу земљу, подвукао да Влада Србије на том питању озбиљно и добро ради, и да ће то бити једна од тема разговора у Москви.

Вучић је на конеферцнији за новинаре, на којој је представио годину и по рада свог кабинета, рекао да је посао владе да штити земљу, да мора да одговори изазовима у којима се налазимо.

Пратимо, објаснио је премијер, шта раде земље у окружењу „и не смемо да допустимо ни на који начин нарушавање односа снага у региону, што би било могуће да стојимо и не радимо ништа“.

На питање да ли ће набавка наоружања бити једна од тема разговора у Москви, он је рекао да влада пре свега ради на унапређењу српске економије и жели да наше оружје и наше оруђе буде произведено у Србији…

Вучић је додао да, међутим, када правимо хаубицу „Нору“ мора да се узме Камазова шасија, јер она може да носи више од 35 тона, што је један од разлога и основа да о томе разговарамо са Русима, други је топ 242 који стављамо на куполу борбено возило „Лазар“.

Премијер је рекао да смо већ наручили два транспортна хеликоптера, али да ћемо морати и почели смо, да размиљамо и о борбеним хеликоптерима „јер су неки у окружењу добили 16 Киова хеликоптера“.

„Морамо да размишљамо и о одговорима на балистичке ракете, не желећи сукоб нигде и никада и ни са ким али једноставно морамо да будемо спремни и да знамо да Србија има ту врсту одвраћајуће снаге за свакога ко би помислио да је Србија лак плен“ рекао је Вучић.

Како је рекао, један од два хеликоптера, а новац је обездеђен би требало да стигне пре караја године.

Он је поновио да ћемо покушати да највећи део производње оруђа и оружја обезбедимо у Србији али да ћемо се наравно бавити куповином недостајућег оружја и оруђа од различитих партнера, Руса, Немаца и многих других.

„Подразумева се да Србија неће да буде са не знам каквим оруђем и оружјем ми смо мала земља, бројчано мали народ, али имаћемо увек онолико колико је потребно да нико не помисли да може да изврши агресију на Србију и влада Србије по том питању врло темељно ради и мислим врло добро ради“ рекао је Вучић.

Sputnik