Прочитај ми чланак

Вучић: Моја деца живе у најзагађенијем делу Београда, Вукана изводимо напоље

0

Председник Србије Александар Вучић гостује овог јутра у јутарњем програму где ће, како је најављено, говорити о актуелним темама - од загађења до изборног цензуса

Председник Србије Александар Вучићгостује овог јутра у јутарњем програму где ће, како је најављено, говорити о актуелним темама – од загађења до изборног цензуса.


Гостовање председника отворено је темом о загађењу за које је рекао да је реалан проблем али не у мери и на начин на који се медији њиме баве јер ето нико није поменуо да Београд има исти ниво загађења са рецимо Миланом у Италији.

– Моје троје деце живи у најзагађенијем делу Србије и Београда, у Новом Београду,па Вукана редовно изводимо напоље, и мене су моји – рекао је Вучићна самом почетку јутарњег гостовања на Првој ТВ и додао:

– Проблем је глобално загревање, затим повећање друмског саобраћаја. Повећање стандарда донело је и већи број аутомобила тако да данас у Београду има чак 650.000 аутомобила, дупло више него пре 10 година. Он је додао да је ситуација са загађењем била иста кад је и он био дете.

– У централној Србији имамо највећи број аутомобила са лошијим типом мотора – еуро 3 и еуро 4. Требало је да се забрани њихов даљи увоз али да се људима не одузимају та возила јер стандард није још на том нивоу – рекао је Вучић додајући да је већ уговорено одсумпоравање ТЕНТ у Обреновцу захваљујући чему ће ситуација бити неупоредиво боља као што је данас у Костолцу после таквог одсумпоравања.

Он се дотакао и тзв. ервижуала за који је рекао да су га Хрвати поставили на Плитивице и тамо мери загађење а код нас није на Повлену и Старој планини него у Београду, Косјерићу…

Вучић је додао и да је проблем грејање на дрва и угаљ, а ето људи у Србији су и против мини-хидроелектрана иако су оне највећи извор зелене енергије.