Прочитај ми чланак

„Вучић мисли да је толико паметан да може цео народ да држи у магли“

0

"Вучић је човек монолога, не трпи добронамерно мишљење, па чак ни новинарско питање. Тако је сам себе избацио из форме, будући да му недостају утакмице. Умислио је да је најпаметнији и да све зна најбоље, па узмите пример са пандемијом коронавируса. Дакле, он живи у илузуји да је својом памећу и супериорношћу у позицији да држи у некој магли и хипнози све грађане Србије", истакао је политички аналитичар Цвијетин Миливојевић.

Александар Вучић је од доласка на власт 2012. године све радио да минимизира присуство опозиције у медијима, па оних који критикују рад председника и актуелног режима већ неколико година нема на телевизијама са националном фреквенцијом. Вучић је спречио сваку могућност телевизијског дуела са неистомишљеницима, он је тај који и поставља питања и одговара, а то је, сматра Цвијетин Миливојевић, утицало на то да „испадне из форме“.

PRINTSCREEN

– Вучић је човек монолога, не трпи добронамерно мишљење, па он не трпи ни новинарско питање. Куд ћете даље? Замислите да имате новинара који је медијатор, а да са друге стране имате политичког противника… Па, не би ме чудило да усред емисије устане као увређена млада и каже „РТС је против мене, чак и Пинк је против мене“. То је то. Њему фали утакмица, можете бити велики таленат, али ако не играте редовно, ви сте ван форме. Он је сам себе избацио из форме. Има ту ствари у којима се виде нечији савети, али има доста и његове импровизације – рекао је Цвијетин Миливојевић гостујући на телевизији Нова С.

Политички аналитичар посебно замера Вучићу што се према свим питањима поставља као да све зна најбоље.

– Он је умислио да је најпаметнији и да се разуме у све боље од свих. Па узмите причу са пандемијом – он је сад главни вирусолог, епидемилог, кад он каже, иза тога нема даље. Не сумњам да је он био један од бољих студента Правног факултета… Али, замислите студента Правног факултета који не зна које су његове уставне надлежности. А има их само осам. Замислите студента Правног факултета који не зна када се морају расписати и одржати избори, а то пише у Уставу и Закону о председнику републике. Дакле, он живи у илузуји да је својом памећу и супериорношћу у позицији да држи у некој магли и хипнози све грађане Србије – истакао је Миливојевић.

Вучић и медији, Србија и демократија, различити појмови, паралелни светови.