Прочитај ми чланак

Вучић месецима блатио Владу Црне Горе, а сад јој честита!

0

Председник Србије Александар Вучић честитао је Влади Црне Горе и рекао да је добро што је Влада Црне Горе "променила одлуку и да је дозволила да се одржи устоличење" митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу. Међутим, јасно је да су таблоиди које Вучић контролише месецима блатили Здравка Кривокапића, Дритана Абазовића и све оне који нису његови истомишљеници.

Вучић није објаснио када је Влада донела одлуку да се устоличење забрани или измести.

Ту информацију је синоћ објавио низ медија блиских Вучићу уз поруке да се ради о издаји и крају Владе.

Вучић је приликом гостовања на ТВ Прва изјавио да су тензије уочи устоличења најављиване и да су били очекивани протести.

– Цетиње је место где постоји изразита мржња према свима који припадају неким другим народима сем црногорском, али чак не бих рекао да је то стварна мржња него да је индукована од дела политичара. Било је логично очекивати што се збивало. Оно што је добро јесте да је Влада променила одлуку преко ноћи и честитам господину Кривокапићу на одлуци – рекао је Вучић и честитао још једном избор митрополита Јоаникија.

Он је рекао да зна ко је обезбеђивао митрополита Јоаникија, али да му „не пада на памет да каже о коме се ради“.

– Све заслуге за обезбеђење припадају Влади Црне Горе. Српска тајна полиција је неко ко прикупља само информације, а онда их доставља надлежним органима – казао је Вучић.

Он је изјавио да би био „обешен“ да је он предводио неке евентуалне протесте у Србији, као што је то, како је рекао, јуче урадио председник Црне Горе Мило Ђукановић.