Прочитај ми чланак

Вучић кува жабу: Руси нам увели санкције после два дана, а ми њима ни после 230

0

Александар Вучић је данас практично признао да ће Србија у догледно време увести санкције Русији.

„Ми ћемо се понашати у складу са интересима Републике Србије и верујте да никоме нисмо дужни ништа. Они којима ми нисмо увели санкције 230 дана су нама увели после три дана, а да их нико није притискао. Ми ово не радимо што имамо само корист због цене гаса или због тога што ће нас подржати у Савету безбедности УН, што је такође легитиман приступ. Ово радимо због поштовања Међународног јавног права и поштовања себе.

vučić

Ми никоме ништа не дугујемо. Ми знамо шта су санкције нама радиле и себи дајемо за право да такву позицију држимо. До када ћемо је задржати? Док штета која се буде наносила Србији не буде толико већа од свега другог да ћемо морати да признамо да је жеља неких да уништи нашу позицију таква да морамо да прихватимо неку другачију реалност. У овом тренутку немамо консезнус око тога иако постоји идеја.

Да будемо искрен и ја сам нешто опрезнији према промени политике или дневном реаговању. Можда ће будућа влада да донесе неку другачију одлуку, али до сада таквих односа нисмо имали. Нећу бежати од тога да вам саопштим да смо променили неку одлуку ако видимо да просто не можемо даље и више. У овом тренутку, мислим да не угрожавамо своје виталне и националне интересе што штитимо нашу позицију”, рекао је он.