Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ КРЕНУО У ПРОГОН ОПОЗИЦИЈЕ Пријава против Ђиласа, суђење у септембру! (ВИДЕО)

0

"Полиција је поднела пријаву против мене, због скупа подршке одржаног испред стана у којем живе моја деца, а суђење ми је заказано за 1. септембар. Тај скуп је одржан како би се спречили хулигани да поново емитују увредљиво скандирање", рекао је за Нова.рс лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас.

Ђилас је навео да држава и полиција није радила свој посао у периоду кад су се са кровова зграда палиле бакље и њему погрдно скандирало, те су због тога људи изашли на улицу.

“Тај скуп је одржан како би се спречили хулигани да поново емитују увредљиво скандирање на 30 метара од стана у коме живе моја деца. Пошто држава и полиција нису радили свој посао, људи су изашли на улицу да спрече да се то понови. Држава која је организовала скандирања и бакљаде, преко полиције која те ствари није спречавала, сада подноси пријаве против нас који смо само бранили право деце на норналан живот”, истакао је лидер Странке слободе и правде.

Пријаву добио и одборник Савеза за Србију у Скупштини града Београда

Уз Ђиласа, пријаву због присуства поменутом скупу, добио и одборник СзС у Скупштини града Београда, Милорад Бједов. Он за наш портал каже је то доживео као непријатност и притисак режима.

“Лоцирају конкретно одабране људе и шаљу пријаве. Можда ће сутра доћи и полиција по мене. Уопште ме не изненађује што пријаву нису добили Владимир Ђукановић Ђука и хулигани који су са њим палили бакље по крововима. Они су део диктаторског система и не очекујем да буду кажњени”, навео је одборник СзС.

Подсетимо, док је на снази био полицијски час, присталице Српске напредне странке су реметили јавни ред и мир, кршећи поменуту меру. Наиме, они су се неколико дана узастопно окупљали на крововима зграда, где су правили бакљаде и погрдно скандирали лидеру ССП Дргана Ђиласу.