Прочитај ми чланак

Вучић као Велики брат: Младићев мурал је прави пример Удба ријалити Задруге ВИДЕО

0

Више од шест месеци у Његошевој улици у Београду је стајао мурал ратном вођи Републике Српске - генералу Ратку Младићу. И нико на њега није обраћао посебну пажњу. Све до дана када је Скупштина Александра Вучића (не Србије) одлучила да усвоји измену Закона о референдуму са укидањем цензуса, што Уставокршитељу даје одрешене руке да мешетари по питању Рио Тинта, Косова и Метохије, па и увођења обавезне вакцине.

Баш тог дана главна вест у „медијима“ није била измена Закона о референдуму већ ријалити шоу НВО организација, полиције и Вучићевих „бранитеља“ мурала. Како смо дошли до тога да у сред ковид терора, екстремног загађења, најаве довођења Рио Тинта и америчке нуклеарне електране, ми као „највећи проблем“ у Србији добијемо мурал Ратку Младићу?

Овај случај је управо класичан пример како се режира Удба ријалити у стилу Задруге. Једино што су Кију, Луну и остале „задругаре“ заменили Аида Ћоровић, Миша Вацић и Александар Вулин.

Дакле, Србија је под двоструком окупацијом. Прва окупација је од глобалне дубоке државе. Друга окупација је од домаће дубоке државе, која је у служби глобалне и која пристаје на све да би задржала своје привилегије.

Онда та домаћа дубока држава већ десетинама година режира разне перформансе која има за циљ да доведе у заблуду и да створи опсену код српског народа, али и код народа на простору бивше Југославије (удбашки канали сарадње нису прекинути распадом СФРЈ).

Сваки удбаш има своју циљну групу коју покрива. Неко ће десницу, неко левицу. Онда добијају агенду и делују.

Могу и да пљују власт, једни друге, потпуно је свеједно. Сви раде за исту „фирму“, иако се као свађају. Све је Задруга, ријалити. Циљ је да се и даље распламсају страсти и да се у јавности прича о небитном догађају као што је мурал Ратка Младића.

По Удба ријалити рецепту функционишу и готово све странке, јавне личности, глумци… По потреби се ваде из ормара.

– Мурал Ратку Младићу је уништио функционер партије Расима Љајића који је у коалицији са Вучићем! Истовремено Ђука који је Вучићев посланик и породични адвокат навија за мурал и против је оних који хоће да га униште (Вучићев Миша Вацић долази да га брани, прим. Србин инфо). Дакле, Вучић је у свим темама истовремено и власт и опозиција!

Младића је ухапсио Миодраг Ракић, лични Вучићев пријатељ. Тужилаштво за ратне злочине се јавно захвалио Вучићу на помоћи око хапшења Младића. Вучић се поклонио у Поточарима и тиме признао геноцид у Сребреници. Сада Вучић организује игре око мурала! – истакао је лидер Народног слободарског покрета Мирослав Паровић.

Додатни ријалити спин дао је глумац Сергеј Трифуновић и бивши лидер Покрета слободних грађана, који је на „Инстраграму“ објавио монтажу мурала, на којој се генерал Младић љуби у уста с Вучићем. Дакле, нема везе што Вучић даје легитимитет „геноциду“ у Сребреници, ту је Сергеј да му напумпа рејтинг, да је лидер СНС ултранационалиста и љубитељ Младића.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Sergej Trifunović (@whistler_dick)

Како фукнкционише југо-удба можа је најбоље описао хрватски истраживачки новинар Домагој Маргетић у тексту објављеном на порталу „Србин инфо“:

 

Док себи пуне џепове, слуге глобалне државе на простору бивше Југославије ових дана покушавају поново да хушкају народ једне на друге. Балкански диктатори и повлашћене породице Удба дубоке државе то раде како би себе спасли од чистке која се спрема.

Док се невероватном брзином празне градови и села широм бивше Југославије, док мигранти праве хаос и по Србији и по БиХ и Хрватској, док народ губи и оно мало људских права због фашистичког ковид терора и оно мало пара због невиђене пљачке Титових наследника, да ли неко заиста може поново да буде толико глуп и постане корисни (ратни) идиот Александра Вучића, Андреје Пленковића, Алије Изетбеговића, Мила Ђукановића…