Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Јункер није пијаница, он је способан као ја! Срби су ти који не ваљају…

0

Током гостовања на РТС Александар Вучић рекао је да Срби нападају Јункера да је пијаница, али је то не истина експлицитно помињући особе српске националности као проблематичне.

Уз јадиковање да много ради, наводно не спава и пати због свог радног места, јучерашње гостовање председника СНС у емисији Упитник обележило је и лепљење стереотипа да особе српске националности воле да лажно оптужују стране званичнике да су пијанице и лепе етикета.

Наиме вође ЕУ комисије Жан Клод Јункер, који је познат по великом броју инцидената на којима се тетура на јавном месту, вуче жене за косу, лупа шамаре страним званичницима и баца папире на новинаре током конференција проглашен је за трезног човека који наводно има проблем са ногом.

Богати банкар из Луксембурга који је оптуживан да је породично богатсво стекао уз помоћ чланова породице који су прогонили Јевреје током другог светског рата, познат је по томе што је његово прецедавање ЕК обележио низ оптужби за малверзацију, али и мистериозно убиство новинарке Викторије Маринове које требала да објави извештај о крађи новца из фондова ЕУ.

Ипак председник СНС тврди Срби воле да лепе етикете, а да је Јункер вредан и марљив човек иако британски медији годинама уназад преносе да је хронични алкохоличар који доручкује коњак и пијан је од поднева.

У нашој земљи свашта су причали о Јункеру, то је један од најспособнијих људи причали да је пијан њега боли нога, као што мене боли човек владао нико га никада није победио у Луксенбургу, нико га никад није победио зато што је способан вредан ради по цео дан и ноћ, али такви смо ми срби волимо свакоме то да залепимо – рекао је Вучић у реченици директно усмереној против особа које се изјашњавају као Срби.

Историја алкохоличара Жан Клод Јункера познатог и као европски Јељцин:

Лидер европске комисије и тренутно најмоћнији човек уније Жан Клод Јункер недавно се нашао у жижи скандала по питању алкохолизма када је без објашњења изашао са конференције за новинаре са председником Ј. Африке. Бројни европски медији су пренели да је Јункер обукао ципеле различитих боја, док су званичници ЕУ тврдили да се наводно ради о оптичкој варци. Ипак проблеми Јункера са пићем нису ништа ново и вођа ЕУ комисије има богату историју инцидената пред камерама.

Јавности у Србији је мање познато да је током одржавања самита ЕУ у Риги 2015. године понашање Јункера је узело димензије бизарног, када је почео да вуче жене за руку, да вуче мушкарце за кравате и да шамара званичнике држава чланица Европске уније.

У дефилеу државника Жан Клод Јункер није пропустио ни једну особу да прође без ексцеса. Неке жене су вучене за руку, а поједине мушкарце је шеф комисије љубио у образ, чело или ћелави део главе. У паузама између долазака политичара, Јункер је плесао, марширао и постројавао сам себе.

Алкохолисано стање Јункера узело је маха када су му за око запале кравате државника, па је почео да им чупа и извлачи кравате из закопчаних одела, пореди их са својом краватом и привлачио људе ка себи вучењем кравате, како би их пољубио.

Можда највећи екцес се догодио када је на ред дошао Виктор Орбан. Пре него што се поздравио са премијером Мађарске Жан-Клод Јункер је подигао руку у стилу нацистичког салутирања. Јункер је затим Орбана ударио по глави.

Чињеница да Јункер салутира на нацистички, што је у бројним земљама ЕУ кажњиво затвором изазвала, је бројне негативне коментаре. Наиме Жан-Клод Јункер је дуги низ година покушао да сакрије од јавности директне везе са нацистима у његовој најужој породици.

Таст лидера европске комисије Лоуис Матиас Фрисинг учествовао је током Другог свестког рата у погрому Јевреја у Луксембургу, па многи критичари доводе његове екцесе у везу са симпатисањем нацистичке иконографије.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!