Прочитај ми чланак

Вучић још 3. марта обећао амбасаду у Јерусалиму (ФОТО)

0

Какав спин службе! Никаквог изненађења око премештања амбасаде у Јерусалим нема! Тај план, ево каже председник Израела, утврђен је још 3. марта. Лепо се тада и захвалио Вучићу - написала је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, поводом актуелне ситуације у вези са премештањем амбасаде из Тел Авива у Јерусалим, што је Вучић потписао у Вашингтону, а потом се тобоже изненадио. Амбасада Израела такође је 3. марта пренела захвалност министра спољних послова Израела Каца на Вучићевој одлуци.

– Глума изненађења да би га прво исмејали, а он се ипак „храбро“ држи због пруге и ауто-пута – констатовала је Тепић, која је на Твитеру поделила објаву израелског председника Реувена Ривлина из 3. марта, када се захвалио Вучићу због одлуке о премештању амбасаде, што је српски председник тада обећао организацији АИПАЦ 2020, која се бави јачањем односа САД и Израела.

Фото: Н.С.

– Желим да се захвалим нашем драгом пријатељу Александру Вучићу због обећања које је дао организацији АИПАЦ 2020 да ће Србија ускоро отворити званичну државну канцеларију у Јерусалиму, нашој престоници. Још један знак снажних и дубоких односа између наших земаља и народа. Нека и други следе – написао је тада Ривлин.

Истог дана Амбасада ове земље пренела је честитке министра спољних послова Израела Каца Вучићу на најави скоријег отварање званичне државне канцеларије у Јерусалиму.

– Српска застава придружиће се осталим заставама земаља већ присутних у престоници Израела – написао је тада Кац.

Дакле, полако али сигурно излази све црно-на бело шта је све Вучић обећао, а потом и учинио по страном диктату.

Objava Ambasade Izraela i ministra spoljnih poslova Kaca iz 3. marta, Printscreen