Прочитај ми чланак

„Вучић је врло нервозан – његов брат, Хркаловић и Вулин треба да буду саслушани“

0

Председник је врло нервозан због тога што су усвојени амандмани у извештају Европске комисије о “Јовањици” и Телекому. Не би могла “Јовањица” да се догоди да власт није то могућила. Није јасно шта су твоји министри из Владе радили на “Јовањици”. Како је могуће да Предраг Колувија обилази канцеларије Српске напредне странке и добија паре из буџета? Како је могуће да држава спроводи одмазду према полицајцима који су открили аферу? Час полиграф важи, час не важи - рекао је потпредседник Народне странке Мирослав Алексић о "невољама режима".

Алексић је јавност обавестио о актуелним дешавањима у Србији, односно о хапшењу групе вође навијача Вељка Беливука, али и о привођењима и саслушањима протеклих дана у Србији.

Он је на почетку рекао да као политичар жели да смени председника државе Александра Вучића.

– Желим да вас сменим, јер радите лоше ствари за државу. Желим да вас сменим са власти, али не желим да вам радим о глави, као ваше колеге и сарадници – рекао је Алексић.

Осврнуо се и на „рат кланова“ унутар Српске напредне странке, који, како је рекао, имамо протеклих дана.

– То што се они између себе туку грађанима ништа не значи, нити имају било какву корист. Александар Вучић девет година суверено влада Србијом, и у овој земљи се нико други не пита сем њега. Он се пита и где ће се градити трафостаница и које ћемо вакцине примити и тако даље. Ја данас хоћу да говорим о криминалну и групи Вељка Беливука, али и “Јовањици”, јер су та два случаја повезана. Исти модус операнди. Да држава није хтела да дозволи стварање клана Беливука, сигурно је могла то да спречи – рекао је Алексић и додао да је све воља власти.

Потпредседник НС се затим осврнуо на случај “Јовањица”, због кога се суди већинском власнику имања Предрагу Колувији. Алексић је показао медијима царинску дозволу коју су компаније Предрага Колувије добиле за увоз опреме за производњу у посебним условима из Немачке, односно за транспорт и извоз у Северну Македонију, уз поновљене тврдње да се марихуана на имању Јовањица није могла гајити без знања државе.

– Председник је врло нервозан због тога што су усвојени амандмани у извештају Европске комисије о “Јовањици” и Телекому. Не би могла “Јовањица” да се догоди да власт није то могућила. Предраг Колувија је био близак Српској напредној странци – рекао је Алексић, а потом се обратио Вучичу:

– Није јасно шта су твоји министри из Владе радили на “Јовањици”. Како је могуће да Предраг Колувија обилази канцеларије Српске напредне странке и добија паре из буџета? Како је могуће да држава спроводи одмазду према полицајцима који су открили аферу? Час полиграф важи, час не важи – рекао је Алексић, и додао да ће после “Јовањице 2”, која обухвата раднике безбедносних служби, бити и “Јовањица 3”. Он је најавио да ће тужилаштву доставити царинску документацију коју је показао, наводећи да је шпедицију опреме урадила фирма Владе Миловановића „Мега шпедиција“ из Сремске Митровице, који је близак министру Недимовићу, док је робу царинила особа, такође, блиска Недимовићу.

– А у “Јовањици 3″ ће бити, богами, политичара – рекао је он.

Алексић се потом осврнуо и на све особе блиске државном врху које нису саслушане у истрази за “Јовањицу”.

– Зашто није саслушана Дијана Хркаловић, Александар Вулин, Андреј Вучић, или можда Бранислав Недимовић, министарство привреде је итекако имало везе са издавањем дозвола “Јовањица”. Или можда Братислав Гашић, чији су људи оптужени – рекао је он, и додао да папири са царине показују да је опрема извезена у Северну Македонију, али навео да је могуће да је то само папиролошки урађено, а да је опрема из Немачке остала у Србији.