Прочитај ми чланак

„Вучић је шеф мафије у Србији“

0

Данас, када су истраживачки новинари КРИК-а објавили изјаве осумњиченог Вељка Беливука, потпуно је јасан и мотив због ког је режим данима путем строго контролисаних медија шокирао и плашио грађане Србије бруталним фотографијама које се доводе у везу са његовом групом. Покушај да се јавност обмане тако што ће режим поменуте криминалце, које је сам створио и који су му годинама били на услузи, представити као своје противнике, неће проћи - наводи се у саопштењу Демократске странке.

– На блиске везе Беливука и Српске напредне странке упућивали смо већ небројено пута. Говорили смо о томе да су припадници поменутог клана обезбеђивали инаугурацију и малтретирали грађане и новинаре. Указали смо на њихову улогу у прављењу већине у локалним скупштинама на примеру општине Владимирци, на њихово учешће у многим кампањама напредњака и на „специјалне“ задатке које су имали. Ипак, сигурни смо да ће се тек открити шта су све криминалци радили како би помогли Вучићу да завлада страхом и одржи режим на власти.

Због очигледних веза између режима, навијачких група и криминалаца, апсолутно је јасно – Вучич је шеф мафије у Србији. Он, његов брат и кумови су претворили нашу државу у нешто што је више налик латиноамеричким диктатурама него уређеним европским демократијама. Овај режим је најтежи канцер који једе сваки сегмент српског друштва и зато борба против режима мора постати приоритет сваког ко жели добро својој земљи.

У Србији се данас делимо на грађане који се не мире са тим да о њиховим судбинама одлучују криминалци и оне који, упрокос свему што се дешава, бране режим чувајући различите привилегије које су добили за своју лојалност. Све друге поделе у Србији су ирелевантне. Због тога је једниство опозиционих странака, покрета, иницијатива и грађана у борби против криминализованог режима, на чему Демократска странка инсистира, потребније него икад – стоји у саопштењу Демократске странке.