Прочитај ми чланак

Вучић је шеф АВачког клана, са својом мафијом спрема Милов десант на Цетиње

0

Мање од десетак дана је остало до устоличења новог митрополита црногорско-приморског господина Јоаникија у Цетињском манастиру. Ову церемонију која је заказана за 5. септембар лета господњег 2021. године предводиће патријарх Српске православне цркве, господин Порфирије, пише у ауторском тексту Срђан Миливојевић, члан главног одбора ДС.

Цетиње, некадашњи центар црногорске државе, данас културна и историјска престоница, налази се тридесетак километара од Подгорице. То је једини град у Црној Гори са већинским православним становништвом, у којем током 2020. године нису организоване протестне литије СПЦ против Закона о слободи вероисповести. Цетиње 5. септембра постаје главни град узаврелог Балкана. Јер на пут ка црногорској духовној престоници спрема се један гост који у тренутку литургијске радости у Цетињском манастиру најрадије не би са осталим верницима узвикнуо „достојан“, већ „доле влада“. Али, колико незвани гост био грлат професор стоји постојано под својим крстом.Председник владе Црне Горе, професор Здравко Кривокапић, сатанизован и нападан од стране таблоида Александра Вучића више него и од присталица Мила Ђукановића, опстаје на црногорској ветрометини са само једним послаником више од опозиције коју предводи Демократска партија социјалиста. Огроман труд, велико политичко знање, чврст карактер и обиље моралних врлина захтева балансирање на таквој политичкој клацкалици. Нарочито кад из Београда режим Александра Вучића чини све, не би ли пореметио тај баланс.

Упркос таквим покушајима, за сада јаловим, господин Кривокапић ће по свему судећи саставити прву годину свог мандата, потврђујући на локалним изборима у Црној Гори да и даље ужива већинско поверење грађана ове мале државе.

Један од кључних догађаја који чека Црну Гору у наредном периоду поред устоличења новог митрополита црногорско приморског је и избор нових тужилаца који ће имати задатак да се обрачунају са организованом криминалном структуром која је стварана више од три деценије и која неће седети скрштених руку, чекајући да неки нови тужиоци одраде посао који је требало давно окончати.

Од тог догађаја једнако стрепе и шкаљарски и кавачки клан у Црној Гори, али и АВачки клан у Београду. Страшна је испреплетаност криминалних структура на Балкану. Зато је уздрманог шефа мафије у Београду обузела страшна паника. Једини начин да спречи да се пред специјалним судом у Подгорици појави неки нови Ђура Мутави, како је гласио надимак првог застићеног сведока у Србији, је да до избора тужилаца уопште и не дође.

А да се не би изабрали тужиоци, ваљало би да не буде устоличен ни нови митрополит, и да уместо церемоније увођења господина Јоаникија у трон чувара православља у Црној Гори, читав свет сведочи неким немирима на Цетињу који ће бити повод да падне влада са крхком већином. А за тако велики инцидент ваљало би обезбедити да на Цетиње дође неко ко је мајстор да растури кућу, а не да је сагради.

И тако су кренуле припреме за десант на Цетиње. Шеф мафије из Србије, вођа АВачког клана, решио је да помогне свом брату близанцу, а и себи. Замолницу је са великим бројем нула, из Женеве написао лично Цане Суботић и у Београд је послао преко Бебе, јер предмет будућег интересовања тузиластва ће бити и они.

На Цетиње и у Подгорицу, већ су почеле да пристижу навијачке претходнице и тетовирана појачања из Београда. Генерална проба десанта на Цетиње је обављена ономад доста неуспешно, јер чак и лаици виде да то није деант на Цетиње већ на професора Здравка Кривокапића и легитимно исказану вољу грађана Црне Горе.

Васпитаван сам да никада не бирам домаћина туђе куће. Али ни да оном ко је изабран за домаћина у мојој кући не дозволим да прави русвај у туђој, нарочито брасткој и суседној. Зато би за све нас на Балкану било најбоље да Александар Вучић уместо Цетиња 5. септембра посети рецимо Високе Дечане или Пећку патријаршију. То су она два манастира која би да задијаспори, која би заједно са Грачаницом да разграничи од Студенице и Раванице.

Својом политиком 100 за једног Александар Вучић је поставио много путоказа за Поточаре. Балкану су и једни Поточари били довољни. Два пута је већ много. Чак и за Вучића. Ко се у потоку удави веће му море и не треба. Ко Поточаре не прескочи на Морачи нема шта да тражи.

На многаја љета владико…