Прочитај ми чланак

Вучић је прави шеф БИА, а посао агенције је обрада неистомишљеника

0

Превелика важност се придаје избо­ру Александра Вулина за директора Безбедносно информативне агенције, а управо то је ефекат који је председник Александар Вучић желео таквом одлу­ком да постигне и у земљи и у иностран­ству - каже за недељник НИН адвокат Иван Нинић.

– Служба је превише озбиљан „алат“ за креирање политичких, медијских и економских процеса у друштву, да би га Вучић тако олако препустио било коме, а нарочито не Вулину. Суштински пред­седник државе ће бити и шеф БИА. Он ће унутар службе одређивати начелнике управа, мериће њихов учинак и даваће коначну реч о кадровским решењима у регионалним центрима – рекао је Нинић у интервјуу за НИН.

Како је казао, Вучић ће их – по потреби све међусобно свађати и мирити, а са друге стране неће никоме ништа веровати.

– Нема сумње да ће тежиште рада БИА и даље бити на активној ‘об­ради’ политичких неистомишљеника из свих сфера друштва, а ради очувања свих полуга власти – казао је адвокат.

Према његовим речима, без тужиоца са интегритетом, са одрешеним рукама, неће бити ни истраге, а ни оптужнице која би обухватила конекцију групе Вељка Беливука са државом и политиком.

– Толико је доказа у јавности испли­вало, да је сада већ очигледно да Дијана Хркаловић, Ненад Вучковић и Новак Недић уживају посебан третман и да тужилаштво нема „зелено светло“ да испита њихову везу са Беливуком – рекао је Нинић, који засту­па оштећене у поступку против групе Беливука, као и ин­спектора који је истраживао трговца оружјем са црне листе Слободана Тешића.

За Тешића каже да „као партнер власти, ужива заштиту у поли­цији, БИА и СНС“.

– Зато нико не може да поквари то профитабилно партнер­ство, трговину оружјем и државним вилама – казао је Нинић.